5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Taksim Meydanı'nda kendini yakan genç kız toprağa verildi

İstanbul Taksim Meydanı’nda F Tipi Cezaevlerini protesto etmek için kendini yakan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Sergül Albayrak, ailesi tarafından Adapazarı’nda toprağa verildi. Sergül Albayrak’ın mezarını ziyarete gelen Tutuklu Yakınları Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyesi bir grup genç ise, ölen Albayrak’ı slogan atarak ve türküler söyleyerek andı.

Taksim Meydanı’nda kendini yakan ve tedavi gördüğü Taksim İlkyardım Hastanesi’nde hayatını kaybeden Sergül Albayrak (26), memleketi Adapazarı’nda yakınları tarafından herhangi bir tören düzenlenmeden gizlice toprağa verildi.

Sergül’ün Adapazarı’nda gömüldüğünü öğrenen bir grup TAYAD üyesi ise bugün Adapazarı’na gelerek arkadaşlarının mezarını ziyaret etmek istedi. Önce Sergül’ün amcası ve halasının evine giden arkadaşları, burada kimseyi bulamayınca bu kez de cenazenin gömüldüğü mezarlığı öğrenmek için girişimde bulundu. Karaman, Emirdağ ve Emir Sultan mezarlıklarını gezen grup, yetkililerden mezarın yeri hakkında bilgi alamayınca Emirdağ Mezarlığı girişinde bir anma töreni yaptı.

Polisin geniş güvenlik önlemi altında pankart açan grup, önce 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından Sergül Albayrak’ın biyografisini okuyan grup daha sonra ise basın açıklaması yaparak, F tipi cezaevlerini protesto etti. TAYAD’lı gençler daha sonra ise slogan atarak, Sergül Albayrak için şarkılar söyledi. Sergül Albayrak’ın fotoğrafını mezarlık girişine koyan ve karanfil bırakan grup daha sonra mezarlıktan ayrıldı.

Almanya’nın Urach şehrinde doğan ve halen anne ve babası Almanya’da yaşayan Sergül Albayrak, DHKP-C terör örgütü adına eylem yapmaktan 6 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 26 Temmuz’da tahliye oldu. Albayrak’ın 26 Temmuz’dan bu yana F Tipi Cezaevlerini protesto etmek için ölüm orucu tuttuğu ve önceki gün de Taksim Meydanı’nda kendisini yaktığı öğrenildi.

RECAİ YÜKSEL-İBRAHİM ÇORBACI SAKARYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 11:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?