5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

'Taraklı bezi' marka olma yolunda

Sakarya'nın Taraklı İlçesi'nde turizme katkı sağlanması amacıyla Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Sanatları Bölümünden Prof.Dr Ozanay Omur başkanlığında 6 kişilik heyet, marka oluşturma çalışmaları kapsamında Taraklı İlçesi'ni ziyaret etti.
 
Sakarya Vali Yardımcısı Suphi Olcay ile birlikte ilçeye gelen heyete, Tarakyı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ev sahipliği yaptı. Heyet, Taraklı Toplum Merkezi'nde Halk Eğitim Merkezince açılan bez dokuma kursuna katılan bayanlar tarafından dokuma tezgahlarında yapılan bez dokumaları inceledi.
 
Prof. Dr. Ozanay Omur yaptığı açıklamada, "Bu tür halk sanatlarını, kimliğini kaybetmeden çağdaş bir ürün haline getirmek istiyoruz. Kalitelerinde bir bozukluk varsa uzman hocalarımız inceleyerek, gerekli düzenlemeleri yapıyorlar. Teknolojilerinde değişiklik yapılması gerekiyorsa, bu yönde de davsiyelerde bulunuyoruz. Taraklı'da geleneksel dokularını bozmadan yeni bir yapılanmanın da yönünü arıyoruz. Yani burada bazı denemeleri yaparak, en iyiye ulaşmaya çalışıyoruz. Taraklı'yı seçmemizdeki amaç ise, gerek tarihi ile gerekse kültürel varlıkları ile Sakarya İlinin önemli bir turizm merkezi olmaya aday ilçelerinden biri olmasından kaynaklanıyor. Taraklı bezi de geçmişte Taraklı için çok önemli bir ürün. Taraklı bezini tanıtmak gerekiyor. Bunun bir marka olması lazım. Logo şeklinde tanıtımının yapılarak duyurulması lazım. Ev hanımlarımızın üretimini yaptığı Taraklı bezlerinin kaliteli olması gerekir. Biz de Sakarya turizmine katkı sağlamak, Taraklı'da üretimi yapılan bu bezleri önce Sakarya, ardından Türkiye ve dünyaya tanıtmak için üzerimize düşeni yapacağız" dedi. 

Marmara Üniversitesi Tekstil Sanatları Bölüm Başkanı Günay Atalayer ise yaptığı açıklamada, "Bu tür projeler üniversite ile üreticilerin iş birliği yaptığı çalışmalardır. Kalıcı ve uzun vadeli olabiliyor. Bizim de hedefimiz bu bu projeyi kalıcı hale getirmek" diye konuştu.
 
Vali yardımcısı Suphi Olcay da, "Taraklı gerçekten son zamanlarda turizm değerleri ile ilimiz için önem kazanan bir ilçemiz. Burada yapılacak olan çalışmaları koordineli şekilde devam ettiriyoruz. Taraklı bezini de Sakarya'da bir marka yapmak istiyoruz" dedi.
 
Heyet daha sonra Taraklı'da tarihi evleri gezerek başkan bilgi aldılar.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2007 Pazar 18:41:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kaan karabulut IP: 88.243.104.xxx Tarih : 23.01.2007 18:32:09
inşallah devam eder bu proje. bence çok güzel olur