3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Tavukçular AB'ye hazırlanıyor

Sakarya Tavuk Üreticileri Birliği Başkanı Vedat Özer, Kaynarca İlçesi'nde tavuk üreticileriyle AB uyum yasaları konusunda bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Kaynarca İlçesi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Sakarya Tavuk Üreticileri Birlik Başkanı Vedat Özer'in yanı sıra, Kaynarca Tavuk Üreticileri Birlik Başkanı İsmail Keskin ve çok sayıda tavuk üreticisi katıldı.

Toplantıda konuşan Sakarya Tavuk Üreticileri Birlik Başkanı Vedat Özer, AB sürecine girmeye hazırlanan Türkiye'de, her alanda olduğu gibi tavuk sektöründe de bir takım düzenlemeler yapılacağını belirterek, birliğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Başkan Özer, "Tavukçuluk, beyaz et denince akla Kaynarca geliyor. İlçede 700'den fazla kümeste tavuk üretiliyor. Bölgeye ayda 8 milyon adet civciv girişi yapılıyor. Bundan böyle üretim AB standartlarında yapılacak. Tüm çiftlikler mutlaka ruhsat alacak. Kimsenin bundan böyle ruhsatsız faaliyet göstermesine izin verilmeyecek. Çiftliklerde salgın hastalık olmaması için üretimde sağlık ve hijyen şartlarına mutlaka dikkat edilecek. AB'ye uyum yasaları çerçevesinde sektörde her türlü yenilikler yapılacak" dedi.

Kaynarca Tavuk Üreticileri Birlik Başkanı İsmail Keskin de konuşmasında, beyaz et üretiminin yoğun olarak yapıldığı Kaynarca İlçesi'nde, kümeslerin çoğunun modern teknolojiyle donatıldığını, geriye kalan kümeslere de aynı standardı getireceklerini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2005 Pazar 14:27:17
Güncelleme :26 Temmuz 2005 Salı 17:29:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?