3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Tecavüzcü amcaya 39 yıl ceza

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde öz yeğenine tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan şahıs, 39 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, yeğenine tecavüzle suçlanan amca H.D. (45), mağdur H.D. (16) ve tarafların yakınları katıldı. H.D., ifadesinde, amcasının 2 yıl boyunca kendisini evine çağırıp tecavüz ettiğini belirterek, "Babaannemle birlikte amcamla aynı bahçedeki iki ayrı evden birinde oturuyorduk. Amcam 2 yıl boyunca beni tehdit ederek tecavüz ediyordu. Hiç kimseye söyleyemedim. Çok korkuyordum. Hamile kaldığımı öğrenince gerçek ortaya çıktı" dedi.

Amca H.D. ise yeğeninin yalan söylediğini iddia ederek, suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Adlı Tıp Ana bilim dalınca düzenlenen "mağdurenin kendine yönelik olarak gerçekleşen fiilin anlam ve sonuçlarını algılama yeteneğinin olmadığı, amcası tarafından gerçekleştirilen cinsel saldırıya ruhsal açıdan karşı koyamayacak bir durumda olduğu ve tecavüz sonrasında ruh sağlığının bozulmasına yol açan depresif bozukluklar olduğuna" dair raporu dikkate alarak kararını verdi.

Mahkeme delillerin ve küçük kızın ifadesi doğrultusunda kararını verirken, öz yeğenine tecavüzle suçlanan amca H.D.'ye "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı "eylemin birkaç kez işlemiş olduğu için ceza artırımına giderek 28 yıl 1 ay 15 gün, "Çocuğun cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun bırakmak" suçundan da 11 sene 3 ay olmak üzere toplam 39 yıl 4 ay 15 gün ağır hapis cezası verdi.

Karasu Cezaevi'nde tutuklu bulunan H.D.'ye verilen karar yargıtay tarafından onaylanırsa kesinleşecek.

Öte yandan yargılama sürerken H.D., Sakarya doğum ve Çocuk Bakımevi'nde bebeğini dünyaya getirdi. Ancak aile sahiplenmeyince bebek, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından alınarak bir aileye evlatlık olarak verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 20:35:03
Güncelleme :12 Mart 2010 Cuma 22:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?