6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Tecavüze suçüstü

Sakarya’nın Akyazı İlçesi’nde kapıyı açık bulunca sokağa çıkan 18 yaşındaki akıl hastası kızı götürdüğü Sakarya Nehri kum ocağı yanındaki barakada soyarak tecavüz etmek istediği iddia edilen 50 yaşındaki kamyon şoförü vatandaşlar ve jandarmalar tarafından yakalandı.

Kardeşleri de zihinsel engelli olan M.C., önceki aksam saat 19.30 sıralarında evin kapısını açık bulup dışarı çıkınca, 2 çocuk babası H.Y. ile karşılaştı. İddialara göre kamyon şoförü H.Y. akıl hastası kızı kandırıp merkez taksi durağında bulunan taksiye bindirerek Batak Köyü kenarında bulunan Sakarya Nehri kenarına götürdü. Burada taksiden kızla inen H.Y. kızla birlikte nehir kenarında bulunan barakaya girdi.

Olay kamyon şoförü H.Y.’nin küçük kızı taksiye bindirip götürdüğü sırada bir gencin bunu görüp akıl hastası kızın babasına haber vermesi üzerine ortaya çıktı. Babası olayı öğrenince hemen yakınlarıyla birlikte taksi durağına gelerek taksiciye kızını ve yanındaki adamı nereye bıraktığını sordu. Taksicinin Batak Köyü’ndeki barakanın yakınlarına bıraktığını söylemesi üzerine ailesi barakaya geldi.

Daha sonra barakanın kapısını açtıklarında akıl hastası M.Ç'yi çırılçıplak barakanın bir ucunda duvar dibinde yerde diz çökmüş durumda, kamyon şoförünü de çırılçıplak vaziyette buldular. Genç kızı yakınları alırken kamyon şoförüne de saldırdılar. Kamyon şoförü olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Akyazı Devlet Hastanesi’ne sevk edilen akıl hastası kıza tecavüz edilmediği belirtilirken jandarma tarafından gözaltına alınan H.Y. adliyeye sevkedildi.
Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2006 Perşembe 16:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?