3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Tehlikeli gerginlik sürüyor!

GERGİN GECENİN ARDINDAN

Sakarya'nın Erenler İlçesi Yenimahalle'de yaşayan roman vatandaşlar ile küpçüler halkı arasında başlayan gerginlik sürüyor.

Erenler ilçesinde, Küpçüler halkı ile Yenimahalle'de yaşayan Romanlar arasında iki aile arasında başlayan olayda 8 kişi yaralanmıştı.

Olayların ardından dün gece roman vatandaşların olaylara karışan ve güvenlik gerekçesi ile Muammer K. isimli vatandaşın tahliye ettiği boş evin yakılmak istenmesi gerginliği tırmandırdı. Bölgeye çok sayıda çevik kuvvet ve asayiş polisleri sevk edilirken, alınan güvenlik önlemleri günün aydınlanması ile sürdü. Tahliye edilen boş evin bulunduğu bölgede polisler bekleyişlerini sürdürürken, mahallede yaşayan roman olmayan diğer vatandaşların da evlerinden güvenlik gerekçesiyle çıkmak istiyorlar.

Roman vatandaşların yaşadığı mahallenin giriş ve çıkışları polisler tarafından tutulurken, bölgede yaşayan vatandaşlar devletten yardım istiyor. Roman vatandaşlar tarafından yakılan, camları kırılan ve bir harabeye dönen evin önünde polisler nöbet tutuyor. Küpçüler Mahallesi 1. azası Şeker Çınar, Romanlarla başlayan gerginliğin bir an önce bitirilmesi için devletten yardım istedi.

Geçmişte hiçbir sorunları olmadığını anlatan Şeker, "İki aile arasında başlayan olay her gün büyüyor. Bu olayın daha fazla büyümesini istemiyoruz. Aksi takdirde kimse yaşanacak olayların önüne geçemez, devletimizin gereken ilgi ve alakayı göstereceğini biliyoruz" dedi.

GERGİN GECENİN ARDINDAN
GERGİN GECENİN ARDINDAN
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2010 Pazar 14:34:05
Güncelleme :2 Mayıs 2010 Pazar 19:04:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?