3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Tekel davasında üç zanlı tutuklandı

Sakarya’da TEKEL’e ait TIR’ın içerisindeki iki sürücüsüyle yakılması ve TEKEL ürünlerinin gasp edilmesi olayıyla ilgili olarak adliyeye sevk edilen 4 zanlıdan üçü tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Alancuma mevkiindeki TIR parkında TEKEL’e ait TIR’ın iki sürücünün öldürüldükten sonra yakılması ve Emrah Demir adlı TEKEL çalışanının İstanbul Büyükçekmece’de öldürüldükten sonra otomobille birlikte yakılması olayının zanlıları olarak yakalanan İlyas Tatay, İsmail Ozan Tatay ve Cengiz Bayrak tutuklandı.

Galerici Sezgin Yurtsever ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olaya karıştıkları belirtilen Hacı T., Hasret Ü. ve Muammer G. için gıyabi tutuklama müzekkeresi çıkarıldı.

Dört zanlı hakim karşısındaydı

Sakarya’da TEKEL’e ait TIR’ın, içerisindeki iki sürücüsüyle yakılması ve İstanbul’da yine TEKEL çalışanı bir kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili yakalanan dört zanlı, hakim karşısına çıktı. Zanlılar, İstanbul’da otomobille birlikte yakılan Emrah Demir’in cep telefonu kayıtları incelenerek yakalandı.

İlyas Tatay, İsmail Ozan, Sezgin Yurtseven ve Cengiz Bayrak’ın, sorgulamalarında Tekel çalışanı Emrah Demir’i kendilerine 25 milyar lira borçlandırarak, köstebek olarak kullandıklarını itiraf ettiği belirtildi.

Adapazarı Adliyesi’ne sevk edildiler

İki kişinin öldürüldüğü TEKEL’e ait TIR’ın yakıldıktan sonra yapılan soygunda da tetikçiliği Cengiz Bayrak ile aranmakta olan Hasret Ünsal’ın yaptığı ileri sürüldü.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı’nda sorguları tamamlanan zanlılar, Adapazarı Adliyesi’ne sevk edildi.

22 aralıkta tır yakılmıştı

22 aralık 2004 günü Alancuma mevkiinde TEKEl’e ait TIR’ın yakılması olayında şoför mahallinde iki sürücünün tamamen yanmış cesetleri bulunmuş, Kartal Cevizli’deki fabrikadan Denizli’ye bazı TEKEL ürünleri götürdüğü anlaşılmıştı.

TIR’daki bazı TEKEL ürünlerinin gasp edildiği, araç ile sürücülerin yakıldığı tespit edilmişti.
aa
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 08:49:26
Güncelleme :3 Ocak 2005 Pazartesi 16:06:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?