5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

TEM'de kaza: 1 ölü, 5 yaralı

Sakarya'da TEM otoyolunda kontrolden çıkarak karşı yola geçen tankerin çarptığı yolcu otobüsünün bagajında uyuyan ikinci şoför öldü, kazada 3'ü yabancı uyruklu 5 kişi yaralandı.

TEM otoyolunun Sapanca Güldibi bölümünde, İstanbul yönüne giden Ersin Tezcan yönetimindeki 42 V 8715 plakalı kimyasal madde yüklü tanker, kontrolden çıkarak karşı yola geçti. Bu sırada karşı yönden gelen ve İstanbul-Kırşehir seferini yapan Hasan Polat Demir yönetimindeki 40 DN 600 plakalı yolcu otobüsüne yandan çarptı.

Kazada, otobüsün bagajındaki uyuma bölümünde uyuduğu belirtilen ikinci şoför Dursun Ünal hayatını kaybetti. Tanker sürücüsü Tezcan, otobüs yolcularından Sudan ve Somali uyruklu oldukları öğrenilen Hasan Shorafadin Gaidaum (52), Moniasır Ebrahim Zekeriya ve Adem Ali (24) ile Fikriye Önder yaralandı.

Yaralılar, Toyotasa Travmatoloji ve İlk Yardım Hastanesine kaldırıldı. Kaza nedeniyle TEM otoyolunda trafik bir süre emniyet şeridinden kontrollü olarak verildi. Otobüsteki diğer yolcular bir başka otobüse bindirilerek gönderildi.
A.A
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2007 Perşembe 10:18:18
Güncelleme :25 Ocak 2007 Perşembe 10:24:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?