3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Terhisine 57 gün kala şehit oldu

SAKARYA'DAKİ ŞEHİT EVİNDE GÖZYAŞLARI SEL OLUP AKTI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Er Mutlu Saylan'ın Sakarya'nın Arifiye ilçesinde bulunan baba evinde gözyaşları sel olup aktı.

Arifiye ilçesi Yukarı Kirazca Mahallesi'nde oturan şehit Mutlu Saylan'ın babası Sıdık Saylan, oğlunun eğitimsiz bir şekilde Hakkari'ye gönderildiğini ileri sürerek, "Şehit olan oğlum da diğer askerler de benim oğlum. Yalnız benim oğlum silahın daha ne olduğunu bilmiyordu. Sivas'ta 15 gün askerlik yaptı, ondan sonra Hakkari'ye gönderdiler. 15 günlük asker, nasıl hududa gidecek? Eğitim görmemiş, bir şey görmemiş. En son 4-5 ay önce izne geldi. Dağıtımında onunla Van'a kadar gittim. Van'dan sonra beni

bırakmadılar, gidemedim. Telefonla görüşüyorduk. İki gün önce telefon açmış. 5 gün dışarıda kalıyordu, 2 gün taburdaydı. Ağabeyi ile görüşmüş. 'Ben yarın operasyona gideceğim' demiş. Terhisine 57 gün vardı" ifadelerini kullandı.

Şehit Mutlu Saylan'ın akrabaları, yakınları ve komşuları gözyaşlarını tutamayarak teröre lanet etti. Şehit Mutlu Saylan'ın ağabeyi, "Devletimiz İsrail'deki savaşa müdahale ediyor. İlk başta iç savaşı önlesin. Tamam Filistinli kardeşlerimiz de ölmesin ama bizim çocuklarımız da ölmesin. Neden hep Türk-Kürt çocukları ölüyor. Buna kim dur diyecek?" diyerek tepki gösterdi.

Şehit Saylan'ın evi, yakınlarının ve komşularının akınına uğradı. Evden ağıt sesleri yükselirken, anne Hüsnü Saylan'ın başında bir hemşirenin beklediği öğrenildi.

SAKARYA'DAKİ ŞEHİT EVİNDE GÖZYAŞLARI SEL OLUP AKTI
SAKARYA'DAKİ ŞEHİT EVİNDE GÖZYAŞLARI SEL OLUP AKTI
SAKARYA'DAKİ ŞEHİT EVİNDE GÖZYAŞLARI SEL OLUP AKTI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2010 Cumartesi 17:41:05
Güncelleme :19 Haziran 2010 Cumartesi 18:00:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?