5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

TIR çetesi çökertildi

Adapazarı'nda çalıntı TIR'ları parçalayarak satan bir şebeke polis tarafından çökertildi.

İstanbul Kadıköy'de Azim Akpınar'a ait 34 BHF 46 plakalı TIR'ı çalan Z.Ö. (37) ve E.E. (37) daha sonra TIR'ı Adapazarı'na getirerek M.Ç.'ye (41) teslim etti. M.Ç., TIR'ın lastik ve dorsesini satmak isterken Sakarya Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlık Bürosu ekipleri tarafından yakalandı.

Soruşturmayı derinleştiren polis, M.Ç. vasıtasıyla Z.Ö. ve E.E.'den yeniden TIR getirmesini istediler. Bunun üzerine İstanbul'dan iki otomobille Adapazarı'na gelen Z.Ö ve E.E. polis tarafından yakalandı. Şahısların yanlarında bulunan M.Y. (33) ile G.T. (37) de gözaltına alındı. Toplam 5 kişinin gözaltına alındığı operasyonda TIR'la birlikte çalıntı 2 dorse ele geçirildi.

BİNBİR SURAT YAKALANDI
Bu arada operasyonda gözaltına alınan G.T.'nin üzerinden 3 tane sahte kimlik çıkarken, 65 sabıkası olduğu tespit edildi. Polise kendisini F.Y. olarak tanıtan G.T.'nin gerçek kimliği yapılan parmak izinde belirlendi. Sürekli kimlik değiştirerek izini kaybettiren ve "binbir" surat olarak bilinen şahsın 11 dosyadan İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından arandığı öğrenildi. 5 zanlı emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

İKİ TIR'I ÇALINAN ŞAHIS ZANLILARA SALDIRDI
TIR'ı çalınan Azim Akpınar ise zanlılara tepki gösterdi. Sanıklara saldırmak isteyen Akpınar'ı polisler zor engelledi. Azim Akpınar, 6 ay içinde 2 TIR'ının çalındığını ifade ederek daha önce çalınan TIR'ı bulamadıklarını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 17:12:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?