5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

TMSF uzmanları inceleme başlattı

Sakarya’nın Pamukova İlçesi’nde bulunan ve TMSF tarafından el konulan Uzanlar’a ait çiftliğe yapılan baskının ardından TMSF yetkilileri, çiftlikte incelemelerde bulundu. İncelemeler hakkında bilgi veren TMSF yetkilileri, Hakan Uzan’ın villasında gizli bir bölme bulduklarını, bu bölmeden çıkartılan ve kasa olduğu tahmin edilen nesnenin bir araca yüklenerek çiftlikten kaçırıldığını bildirdi.

TMSF heyeti, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan ve korumaları tarafından çiftliğe yapılan baskının ardından çiftlikte inceleme başlattı. TMSF yetkilileri, Hakan Uzan’ın villasında yapılan inceleme hakkında bilgi vermek üzere basın mensuplarını villaya aldı. Yetkililer, Hakan Uzan’a ait villada çelik kasaların olduğu gizli odada, bir metrelik kazı yapılarak gizli bölmeye ulaşıldığını belirtti. Gizli bölmede bulunduğu tahmin edilen bir çelik kasanın villadan sürüklenerek çıkarıldığını belirten yetkililer, kasanın da baskından 20 dakika sonra plakası tespit edilemeyen bir ciple olay yerinden kaçırıldığını kaydetti.

TMSF Başkan Yardımcısı Fethi Çalık, Cem Uzan ve adamlarının kazdığı gizli bölmeyi basın mensuplarına göstererek, "Burası Hakan Uzan’a ait bir villa. Uzan ve adamları buraya gelmişler. Bizim adamlarımızı darp etmişler. Bu odada daha önce bulamadığımız gizli bir bölmede 1 metrelik delik açmışlar. İçeride bulunan ve kasa olduğunu tahmin ettiğimiz bir nesneyi sürükleyerek binadan çıkarttıktan sonra bir araca yükleyerek buradan götürmüşler. Biz Cumhuriyet Savcısı’na suç duyurusunda bulunduk. Olayla ilgili inceleme önümüzdeki saatlerde yapılacak" dedi.

Çalık, gazetecilerin çiftlikte başka bir gizli bölme bulunup bulunmadığı yönündeki sorusu üzerine çiftlikte binlerce gizli bölme bulunabileceğini belirterek, "Teknik olarak bunları bulmamız mümkün değil. Bu olayın ardından yeniden çiftlikte geniş çaplı inceleme yapacağız. Bu günlerce sürebilir" dedi. Bu arada, Çalık’ın başvurusunun ardından Pamukova Cumhuriyet Savcısı ve Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleri çiftliğe gelerek incelemelere başladılar.

Öte yandan, baskının ardından İstanbul merkeze alındığı belirtilen çiftliğin güvenlik şefi Adem Memişoğlu’nun işine son verildiği kaydedildi. Memişoğlu ise TMSF yetkililerine tepki göstererek, "Benim suçsuz yere görevime son verdiler. Üç aylık hamile eşimin psikolojisi bozuldu. Şimdi hastaneye götürüyorum" diye konuştu. Memişoğlu ve eşi, daha sonra Genç Parti Sakarya İl Başkanı Mahir Özgün’ün aracına binerek çiftlikten ayrıldı.

sakarya
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2004 Pazartesi 10:59:22
Güncelleme :15 Kasım 2004 Pazartesi 15:35:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?