3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Toçoğlu, Alman konuklarını ağırladı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TOÇOĞLU, ALMAN KONUKLARINI AĞIRLADI

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı, Karslsruhe Kenti Heyeti ile kahvaltı da bir araya geldi.

Kahvaltıda yaptığı konuşmada Türk-Alman dostluğuna vurgu yapan Başkan Toçoğlu, Alman heyetini Sakarya'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Toçoğlu, “Bizler Almanya'yı ikinci vatan olarak gördüğümüz gibi Almanların da Türkiye'yi ikinci vatan olarak gördüğünü biliyoruz. Turizm cenneti olan ülkemizi en fazla ziyaret edenlerin Almanlar olması bunun bir göstergesidir. Bugün küçümsenmeyecek miktarda Alman vatandaşı daimi olarak Türkiye'de ikamet etmektedir. Tüm bunlar derin ve sarsılmaz ilişkileri ve karşılıklı bağımlılıkları ortaya çıkarmakta ve bu da her iki ülkenin barışına ve refahına katkı yapmaktadır” dedi.

Başkan Toçoğlu, Alman misafirlerini yolcu ettikten sonra Belediye Meclis toplantısına ve ADASU Genel Kurulu'na katıldı. Geçtiğimiz Pazartesi günü gerçekleştirilen ve 35. maddeden sonra ara verilen Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı ve ardından ADASU Genel Kurulu, Zeki Toçoğlu başkanlığında Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. İlk olarak gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında 5 madde görüşüldü. 1 madde komisyondan geldiği şekilde meclis üyeleri tarafından kabul edilirken, kalan 4 madde ise komisyonlara havale edildi. Belediye Meclis Toplantısı'ndan sonra ADASU Genel Kurulu'na geçildi. ADASU Genel Kurulu'nda ise toplam 5 madde görüşüldü. 5 maddenin 2 tanesi hukuk komisyonuna havale edilirken, kalan maddeler meclis üyeleri tarafından ittifakla kabul edildi. Genel kurulda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehrin eksikliklerini tamamlamak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi ve ADASU olarak nerede bir eksik varsa o eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Fakat yaptığımız çalışmaları aciliyetlerine göre sıralıyoruz. Kimse merak etmesin nerede bir eksik varsa hepsini tamamlayacağız” dedi.

ADASU Genel Kurulu'nda 2009 yılı faaliyet raporu da görüşülerek meclis üyeleri tarafından kabul edildi. Faaliyet raporu meclis üyelerine anlatan ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş, 2009 yılında çok önemli yatırımlara imza attıklarını ifade etti. Keleş, “2009 yılı içerisinde 73 bin 612 metre içme suyu şebekesi döşedik. 28 bin 873 metre kanalizasyon hattını ve 21 bin 072 metre de yağmur suyu hattını bitirdik. Büyükşehir sınırları içerisinde içme suyu götürmediğimiz hiçbir bölge kalmamıştır. İnşallah Haziran ayında da III. İsale Hattı'nı devreye sokuyoruz. Ayrıca içme suyunun kalitesi olarak oldukça iddialıyız. Bilimsel sonuçlara baktığınızda olumsuz hiçbir sonuç göremezsiniz” diye konuştu.

ADASU'nun 2009 yılı bütçesine de değinen Rüstem Keleş, 2009 yılı bütçesinin gider ve gelirlerinde eşitlik olduğunu söyledi. 2009 yılında suya zam yapmadıklarını ve buna rağmen gelirlerde artış olduğunu da vurgulayan Rüstem Keleş, ADASU olarak gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TOÇOĞLU, ALMAN KONUKLARINI AĞIRLADI
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TOÇOĞLU, ALMAN KONUKLARINI AĞIRLADI
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TOÇOĞLU, ALMAN KONUKLARINI AĞIRLADI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 16:24:03
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 18:35:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?