3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Toçoğlu'dan 2 müjde

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TOÇOĞLU'DAN 2 MÜJDE

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu 2 müjdeli haber verdi.

Ballıkaya Barajı ve 3. İsale Hattı çalışmaları ile ilgili açıklamalar yapan Başkan Zeki Toçoğlu, 3. İsale Hattı'nda sona yaklaştıklarını ifade etti. Şehrin su ve çevre yönetimi konusunda temel meselelerini çözüme kavuşturduklarını belirten Başkan Toçoğlu, “Göreve gelir gelmez milletvekillerimizin çabasıyla 3. İsale Hattı'nın tamamlanması için 8.5 milyon TL'lik bir destek sağladık. Mevcut su çekme kapasitemizin tam 3 katı büyüklüğünde yapılan 3. isale hattının pompalarının siparişini vermiş bulunuyoruz. Konuyla ilgili olarak bir müjdeyi de vermek istiyorum. İnşallah haziran ayından itibaren yeni isale hattından su pompalamaya başlayacağız” dedi.

Ballıkaya Barajı ile alakalı bilgiler veren Başkan Zeki Toçoğlu, bu projeyi de çok yakından takip ettiklerini söyledi. Ballıkaya Barajı ile alakalı somut adımların atılmaya başlandığını ifade eden Başkan Toçoğlu, “Şehrimizin gelecek 50 ila 100 yıllık su ihtiyacını cazibeli olarak karşılayacak olan ve Sakarya için tarihi ve stratejik öneme haiz olan Balıklaya Barajı çalışmalarını da yakından takip ediyoruz. Bu çalışmayla ilgili olarak ta yine sevindirici bir haber vereyim. Kısmet olursa Balıklaya Barajı'nın yapımı için ÇED toplantısı haftaya Ankara'da yapılacak. Yani bu konuda da somut adımlar atılmaya başlanmış durumdadır” diye konuştu.

Başkan Toçoğlu ayrıca son teknolojiyle donatılmış, çağa uygun bir arıtma tesisi daha kurmayı planladıklarını da kaydetti. Başkan Toçoğlu, “Şehrimize bir arıtma tesisi daha kazandırmak için firmalarla görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TOÇOĞLU'DAN 2 MÜJDE
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TOÇOĞLU'DAN 2 MÜJDE
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TOÇOĞLU'DAN 2 MÜJDE
İHA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2010 Pazartesi 14:58:05
Güncelleme :1 Şubat 2010 Pazartesi 16:03:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?