3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Toplu taşıma esnafına müjde

MECLİS'TEN TOPLU TAŞIMA ESNAFINA MÜJDE

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Olağan Meclisi'nde kabul edilen 12. maddeye göre, taksi dolmuş, minibüs ve durak tahsisli ticari taksilerden alınan yıllık güzergah tahsis ücretlerinde indirime gidildi.

Büyükşehir Belediyesi Olağan Meclisi toplandı. Gerçekleştirilen meclis toplantısında, gündemdeki 35 maddeye 4 madde daha ilave edildi. Meclis üyeleri toplam 34 maddeyi görüşerek karara bağladı. Kalan maddeler ise 12 Mayıs tarihinde görüşülmek üzere meclise ara verildi. Gerçekleştirilen toplantıda 15 madde meclis üyeleri tarafından kabul edilirken, kalan maddeler meclis komisyonlarına havale edildi. Mecliste kabul edilen 12. maddeye göre, taksi dolmuş, minibüs ve durak tahsisli ticari taksilerden alınan yıllık güzergah tahsis ücretlerinde indirime gidildi. Yeni tarifeye göre, dolmuş minibüslerin ücretleri 1 milyon 260 TL'den 1 milyon TL'ye, dolmuş minibüsler ilçe minibüslerin ücretleri 800 bin TL'den 640 bin TL'ye, taksi dolmuşların ücretleri 1 milyon 260 bin TL'den 1 milyon TL'ye, durak tahsisli ticari taksilerin ücretleri 160 bin TL'den 130 bin TL'ye ve durak tahsisli ticari taksilerin ilçelerdeki ücretleri 120 bin TL'den 90 bin TL'ye düştü.

Mecliste görüşülen bir diğer önemli madde ise 33 maddeydi. Kabul edilen 33. maddeye göre ise, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın oluru ile Camili Mahallesi'nde bir parselin teknik alt yapı olarak kullanılması üzere belediyeye tahsisen devir alınması için Büyükşehir Belediye Başkanı ve encümene yetki verildi. Madde hakkında kısa bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Yenikent'te bir kültür merkezi kurmak için çalışıyoruz. Bunun için kaynağımız hazır. Kültür merkezinin yanında bir de park inşa edeceğiz” dedi.

MECLİS'TEN TOPLU TAŞIMA ESNAFINA MÜJDE
MECLİS'TEN TOPLU TAŞIMA ESNAFINA MÜJDE
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2010 Pazartesi 18:05:00
Güncelleme :10 Mayıs 2010 Pazartesi 19:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?