3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Toprak kayması: 1 yaralı

SAKARYA'DA TOPRAK KAYMASI: 1 YARALI

Sakarya'nın Erenler ilçesinde bir binanın yapımı sırasında yaşanan toprak kaymasında 1 işçi yaralandı.

Olay Erenler ilçesi Bağlar Mahallesi Yıldıztepe Caddesi üzerinde meydana geldi. Özel bir firma tarafından yapımı devam eden bir binanın perde beton yapılmak üzere inşaat işçileri tarafından kalıp çakma işlemi yapıldığı sırada toprak kayması meydana geldi. Yaşanan kayma sırasında işçilerden Hafız Çolak toprak altında kaldı. Vatandaşların durumu haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye kurtarma ekipleri gönderildi. Yaralı işçi arkadaşlarının yardımı ile kayan toprağın altından çıkarılarak

Özel Altınova Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Polis ekipleri kaymanın meydana geldiği bölgede bulunan 3 katlı bir binayı kayma tehlikesine karşı tahliye ederken, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Zabıta ekipleri de bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.

Yaşanan toprak kayması sırasında yara almadan kurtulan ve arkadaşlarını toprak altından çıkarmayı başaran işçiler olayın şokunu uzun süre üzerlerinden atamadı. İşçiler kaymanın bir anda meydana geldiğini kendilerinin kaçmayı başardığını ancak bir arkadaşlarının toprak altında kaldığını anlattı.

Öte yandan olay sırasında kayma tehlikesi bulunan binada yaşayan 2 çocuk annesi Hatice Atacan balkonda çamaşır astığı sırada kayma olayını gördü. İşçinin toprak altında kaldığını gören Atacan, çocuklarını alarak tehlikede bulunan binadan çıkmayı başardı. 17 Ağustos Marmara Depremi'ni yaşayan Atacan yaşadığı olayın şokunu uzun süre üzerinden atamazken, inşaat sahiplerini ve yetkilileri kayma tehlikesine karşı uyardığını ancak kimsenin uyarılara kulak asmadığını iddia etti. Atacan, binada bir daha oturmak

istemediğini ifade ederek, yetkilileri göreve çağırdı.

Olayın ardından kayma riski bulunan bina tahliye edilirken, inşaatta çalışma durduruldu. Polis ekipleri inşaatta çalışan işçileri ifadelerine başvurmak üzere polis merkezine götürdü. Olay sırasından başından ve çeşitli yerlerinden yaralanan işçinin durumunun iyi olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

SAKARYA'DA TOPRAK KAYMASI: 1 YARALI
SAKARYA'DA TOPRAK KAYMASI: 1 YARALI
SAKARYA'DA TOPRAK KAYMASI: 1 YARALI
SAKARYA'DA TOPRAK KAYMASI: 1 YARALI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2010 Cumartesi 13:42:05
Güncelleme :10 Temmuz 2010 Cumartesi 15:45:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?