3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Toyota'dan 78 öğrenciye ödül

TOYOTA TÜRKİYE TEKNİK PROJE YARIŞMASI

Sakarya'da ilköğretim okulları ve liselerden 600 öğrencinin katıldığı Toyota Teknik Proje Yarışması'nda dereceye giren 78 öğrenciye çeşitli ödüller verildi.

Ahmet Faik Abasıyanık (AFA) Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmanın ödül töreninde konuşan Toyota Türkiye Genel Müdürü Tamer Ünlü, yarışmaya katılan öğrencilerin ilginç projeler geliştirdiklerini kaydetti. Bu öğrencilerin geleceğin dahileri olduğunu ifade eder Ünlü, "Daha bütün projeleri görmedim ama hakikaten nefis şeyler. Her yıl bu törene katılıyoruz ve büyük bir zevkle çocuklarımızın yaptıkları projeleri görüyor, iftihar ediyoruz. Teşvik önemli. Bu imkan sağlanmasa çocuklarımız bu teşebbüs ruhu içine girmeyebilirler. Onun için hepsiyle iftihar ediyoruz" dedi.

Toyota Genel Müdür Yardımcısı Yardımcısı Takeshi Marusawa, yarışmanın ana amacının öğrencilerin yeni fikirler üretmelerini desteklemek ve teşvik etmek olduğunu ifade ederek, "5 yıl önce uygulamaya başladığımız yarışmaya katılan öğrenciler, binin üzerinde çeşitli proje geliştirdiler. Yeni fikirler üretme yolunda gençlere, gösterdikleri destek ve gayretleri için öğretmenlere, ailelere ve dereceye giremese de yarışmaya iştirak eden tüm öğrencilere teşekkür ediyorum. Ödül almaya hak kazananları da kutlamak istiyorum. Sakarya Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne topluma katkı aktivitelerimize destekleri ve değerli iş birlikleri için takdirlerimi iletmek istiyorum" diye konuştu.

Sakarya Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ise Toyota Türkiye iş birliğiyle proje yarışmasını 5. kez düzenlediklerini belirterek, "Öğrencilerimizin önünü ne kadar açarsak, o ölçüde gelişme imkanı sağlamış oluyoruz. Bu da ülkemizin geleceği için gerçekten büyük önem arz ediyor. Bu yarışmaların daha da geliştirilmesi gerekiyor. Futbol turnuvalarında, trafik güvenliği bilincinin geliştirilmesinde ve çevre turlarıyla Toyota Türkiye ile iş birliğimiz devam ediyor'' diye konuştu.

Çevre ve otomasyon kategorilerinde geliştirilen 305 proje arasından seçilen 40 projenin sahibi 78 öğrenciye ve en çok projeyle dereceye giren 2 okula ödülleri Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Toyota Türkiye Genel Müdürü Tamer Ünlü ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı tarafından verildi.

TOYOTA TÜRKİYE TEKNİK PROJE YARIŞMASI
TOYOTA TÜRKİYE TEKNİK PROJE YARIŞMASI
TOYOTA TÜRKİYE TEKNİK PROJE YARIŞMASI
TOYOTA TÜRKİYE TEKNİK PROJE YARIŞMASI
TOYOTA TÜRKİYE TEKNİK PROJE YARIŞMASI
TOYOTA TÜRKİYE TEKNİK PROJE YARIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 15:00:04
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 16:08:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?