5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Toyoto'ya 'Meslek Hizmet Ödülü'

Adapazarı Rotary Kulübü’nün, "Meslek Hizmetleri Ödülü" Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş.’ye verildi.

Rotary Kulübü’nün her yıl ulusuna, yöresine ve şehrine faydalı hizmetlerde bulunan kişi ya da kuruluşlara verdiği "Meslek Hizmetleri Ödülü" nedeniyle Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rotary Sürekli Eğitim Merkezi’nde (ROSEM) ödül töreni düzenlendi. Son iki yılda yaptığı ilave yatırım, çalışan sayısını 650’den 3 bin 100 kişiye çıkarması, günde iki vardiya çalışarak 150 bin araç üretip bunun yüzde 90’ını ihraç ederek Sakarya’yı en çok ihracat yapan iller sıralamasında 6. sıraya yükseltmesi, Marmara Depremi sonrası genel müdürlüğünü fabrikaya taşıyarak vergisini Sakarya’ya yatırmasından dolayı Toyota Fabrikası "Meslek Hizmetleri Ödülü"ne layık görüldü.

Törende konuşan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş Genel Müdürü Koji Kobayashi, şirketlerinin felsefesinin, topluma katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Toyota Türkiye’nin kurucuları Dr. Shuhei ve Özdemir Sabancı’nın rüyasının gerçekleştirildiğini ifade eden Kobayashi, "Toplumla birlikte büyümek istiyoruz. Patates tarlasından Avrupa’ya otomobil ihraç ediyoruz. Toyota büyümeyi 10 yılda gerçekleştirdi. Türk tedarikçilerimizden yılda 700 milyon euroluk alım yapıyoruz. Biz başlangıçtan beri Türkiye’ye ve yerli tedarikçiye güvendik. Tedarikçi sayımız 20’den 100’e ulaştı. Geçen 4 yıl içinde 400 milyon euro tutarında yatırım gerçekleştirdik. Şu an ki yatırımın toplamı 700 milyon euro oldu. Toyota bu yönüyle Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Türkiye’de Toyota Corolla üretimine başladığımız 1994 yılından sonra otomotiv sektörü, yerel pazardan çıkıp küresel bir konuma dönüştü. Bu, Türkiye otomotiv sektörü için dönüm noktası olmuştur. Üretimin ardından ülkede yaşanan ekonomik krizler umudumuzu kırmadı. Sorunları sabırla, yaşadıklarımızdan ders alarak ve ilgililerin desteğiyle aştık" dedi.

Kobayashi, Türkiye’nin 1996’da Avrupa Gümrük Birliği’ne girmesiyle ithal araçların Türkiye’ye girmeye başladığını ifade ederek, "Biz ise ithal parçaların getirilmesinde sorun yaşadık. 2000 yılında Toyota’ya bir reform gerekiyordu. Sabancı, Türkiye’deki satıştan sorumlu oldu, biz de üretimden. 2002 yılında ihracata başlayarak hızlı bir büyüme sağladık. Şu an yılda 150 bin adet araç üretimine ulaştık’’ diye konuştu.

Adapazarı Rotary Kulübü Dönem Başkanı Gündüz Direm ise kulüp olarak, din, dil, ırk ayrımı yapmadan insanlara hizmet götürüldüğünü belirterek, toplumdan alınanın tekrar topluma verildiğini ve özürlü, çocuk, yaşlı insanlara yardımın yanısıra sağlık, eğitim gibi alanlarda da faaliyet gösterdiklerini kaydetti.

Meslek Hizmetleri Ödülüne layık görülen Toyota’nın ödülü Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası meclis eski başkanı Azmi Gürkan tarafından Gene Müdür Kobayashi’ye verildi.

SAKARYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2004 Salı 10:12:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?