3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Trabzonlular'dan Haiti'ye yardım

TRABZONLULARDAN HAİTİ'YE YARDIM

Sakarya Trabzonlular Derneği'ni ziyaret eden Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Haiti depremzedeleri için toplanan 21 bin liralık yardım çekini dernek yöneticilerinden aldı.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Sakarya Trabzonlular Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek dernek tarafından Haiti Yardım Kampanyası'nda toplanan toplam 21 bin TL'lik yardım çekini derneğin başkanı Ahmet Tufan Demircioğlu ve Sakarya Vali Yardımcısı Muammer Aksoy'un elinden aldı. Türkiye'den uçakla 20 saat uzakta olan Haiti'ye ilk yardımı spor camiasında Trabzonspor'un, sivil toplum örgütleri arasında da ilk yardımı Sakarya Trabzonlular Derneği'nin yaptığını dile getiren Kızılay Genel Başkanı

Tekin Küçükali; ilklerin öncüsü Trabzonluları övgü dolu sözlerle tebrik etti.

Sakarya Trabzonlular Derneği'nin Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı Şükrü Kol'un organizasyonuyla gerçekleşen toplantıya Kızılay Sakarya Şubesi Başkanı Şaban Koludra ve Kızılay yöneticileri de hazır bulundu.

Türk Kızılay'ın 186 ülke arasında ilk 5'in içerisinde olduğunu hatırlatan Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, "2015 yılında dünyanın 1 numarası Türk Kızılay'ı olacaktır. Dünya, Türkiye'yi başka görmektedir. Biz Balkanlar ve Ortadoğu'da çok seviliyoruz. Çünkü biz coğrafyanın aslanıyız" dedi.

Türk Kızılay'ın dünyada Haiti'ye giren 3'üncü ülke olduğunu, ancak en çok ve ilk yardımı yapan 1'inci ülkenin Türkiye olduğunu anlatan Küçükali, şöyle konuştu: "Bu konuda çeşitli kurum ve kuruluşlar seferber olmuştur. Ama Sivil Toplum Örgütleri arasında ilk yardımı yapan Sakarya Trabzonlular Derneği olmuştur. Ben bu vesileyle Sakarya Trabzonlular Derneği'ni tebrik ediyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 17:50:01
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 19:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?