5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Trafik kazası: 1 ölü

Adapazarı Yukarı Kirazca köyünde duble yol çalışmaları nedeniyle alt geçidin kapalı olması sonucu E-25 Karayolu'nu karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir ilköğretim okulu öğrencisi midibüsün altında kalarak hayatını kaybetti. 

Yukarı Kirazca Ekrem Oba İlköğretim Okulu 6-B sınıfı öğrencisi Emin Işık (12), arkadaşlarıyla birlikte eve gitmek üzere okuldan çıktı. Duble yol çalışmaları nedeniyle bir aydır köyü ikiye bölen E-25 Karayolu'ndan karşıya geçen öğrencilerden Emin Işık okulda unuttuğu kitabını almak için geri döndüğünde Hasan B. (57) idaresindeki midibüsün altında kaldı. Ağır yaralanan Işık, ambulansla Toyotasa Travmatoloji ve İlkyardım Hastanesi'ne kaldırıldı. Emin, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
 
Işık'ın bu sabah hastaneden alınan cenazesi Yukarı Kirazca köyünde bulunan evine getirildiğinde gözyaşları sel olup aktı. 4 çocukları bulunan Kazım ve Hamdiye Işık çifti, cenaze arabasına binerek son kez Emin'i görmek istedi. Yakınlarıyla birlikte cenaze arabasına binen anne ve baba gözyaşlarına boğuldu. Kazım Işık çocuğunun cansız bedenini gördükten sonra baygınlık geçirdi. Yakınlarının koluna girmesiyle baba güçlükle ayakta durdu. Anne Hamdiye Işık ve yakınları da sinir krizleri geçirdi. 

Trafik kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Emin Işık, öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazından sonra köy mezarlığında toprağa verildi. Cenaze namazına Milli Eğitim Müdür Vekili İrfan Sarık, öğretmenler, vatandaşlar ve Emin'in sınıf arkadaşları katıldı. 

Bu arada minik Emin'in okulunda bugün büyük üzüntü vardı. Sınıf arkadaşları sırasını çiceklerle süsleyerek tahtaya duygularını yazdı. Kazaya tanık olan sınıf arkadaşları, alt geçidin bir aydır kapalı olması nedeniyle kara yolundan karşıdan karşıya geçmeye çalıştıklarını belirterek, "Hergün büyük tehlike ile karşı karşıyayız. Artık bir an önce alt geçidin faaliyete geçmesini istiyoruz" dediler. 

Ekrem Oba İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Fikret Kızmaz da, alt geçidin duble yol çalışmaları nedeniyle bir aydır kapalı olduğunu ifade ederek, "Çocuklarımız tehlike altında. Alt geçidin biran önce açılması lazım. Dün akşam bir yavrumuz hayatını kaybetti. Daha ne kadar can vereceğiz" dedi. 

Bu arada dün akşam yaşanan kazanın ardından aileler kara yolu kenarında çocuklarının okuldan çıkmasını bekledi. Toplu olarak okuldan çıkan çocuklar ailelerinin yardımıyla yolu karşıdan karşıya geçti. Minik öğrenciler hazırladıkları dövizlerle "Alt geçit istiyoruz" diye slogan attı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2007 Çarşamba 15:21:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?