3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Trafik kazasında 15 bin TL tazminat

TRAFİK KAZASINDA 15 BİN TL TAZMİNAT

Çorumda geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan Sakaryalı modacı, kendisine çarpan araç sürücüsüne açtığı davada 15 bin TL maddi ve manevi tazminat kazandı.

Sakarya'nın Erenler İlçesinde yaşayan moda evi sahibi Hülya Altın, 16 Nisan 2007 tarihinde eşi Zekeriya Altın idaresindeki 54 TC 585 plakalı otomobille Tokat'ta yakınlarının cenazesi dönüşü sonrasında Çorum Osmancık Karayolunda karşı yönden gelen bir aracın çarpması sonrası ağır yaralandı. Otomobilde bulunanların küçük sıyrıkla kurtulduğu kazada ağır yaralanan ve kafa ve genel vücut travması ile sağ ayağı 10 yerinden kırılan Hülya Altın, Osmancık Devlet Hastanesi'nde 1 gün kaldıktan sonra özel bir ambulansla Adapazarı Toyotasa Hastanesi'ne getirildi. 53 gün hastanede, 9 ay evinde tedavi gören Altın, 3 kez ameliyat oldu. Aracının sigortası ve kaskosu olduğu için kendisine araç ve diğer tedavi masrafları için 6 bin TL sigorta şirketi tarafından para ödendi. 10 bin TL'dan fazla masraf yapan, yürümeye yeni başlayan Hülya Altın (40), ayağında oluşan şekil bozukluğu ve yeni bir ameliyat için yeterli parası olmadığı için kendilerine çarpan ve kazada 8'de 8 kusurlu olduğu iddia edilen karşı tarafın sürücüsünün sigorta şirketine maddi ve manevi tazminat davası açtı. 53 gün süren dava kapsamında mahkeme tarafından Altın haklı bulunarak 15 bin TL maddi ve manevi tazminat kazandı.

Kendisine verilen tazminatı alan Hülya Altın, verilen parayı az bulurken "Ben ölümden döndüm. 53 gün hastanede, 9 ay evde yattım. Yürümeye yeni başladım. Ayağımda 10'dan fazla kırık olduğu için şekil bozukluğu oluştu. 3 kez ameliyat geçirdim. Bir ameliyat daha olmam gerekiyor. Ayağım parçalandığı için ayakkabı olmadan yürüyemiyorum. Parmaklarım yere basmıyor. Benim yaptığım masrafın yanında kazandığım paranın bir değeri yok" dedi.

TRAFİK KAZASINDA 15 BİN TL TAZMİNAT
TRAFİK KAZASINDA 15 BİN TL TAZMİNAT
TRAFİK KAZASINDA 15 BİN TL TAZMİNAT
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2010 Pazartesi 14:07:01
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 17:52:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?