5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Trafik sergisi açıldı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen 2004 yılı trafik sergisi, törenle açıldı.

Sakarya Üniversitesi, Sakarya Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Alay Komutanlığı ve sivil toplum kuruluşlarının önderliğinde, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan eserlerin sergilendiği 2004 trafik yılı resim sergisi, Ahmet Faik Abasıyanık Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı. Bir hafta boyunca gezilebilecek serginin açılışına SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İhsan Sarı, rektör yardımcıları ve öğrenciler katıldı.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin trafik yılı nedeniyle hazırladıkları sergide, yaşanan acıların gösterildiğini ifade ederek, Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan trafik kazalarının önlenmesi için herkese görevler düştüğünü söyledi.

Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ise, trafik kazalarının Türkiye’nin toplumsal bir sorunu olduğunu ifade ederek, "Her yıl yüzlerce insanımızı trafik kazalarında kaybediyoruz. Bu sorunu çözmemiz gerek. Türkiye’de meydana gelen 100 trafik kazasından 96’sının trafik kurallarına uyulmamasından kaynaklandığı ifade ediliyor. Bunu tersine çevirirsek trafik kazalarını önleyebiliriz. Bu soruna toplumsal duyarlılık içinde yaklaşmalıyız" dedi.
Konuşmaların ardından SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, Sakarya Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ile Adapazarı Ticaret Borsası Başkanı Cahit Kılıç’a katkılarından dolayı teşekkür belgesi verdi. Daha sonra konuklar, öğrenciler tarafından hazırlanan sergiyi gezdi.

Sakarya-İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 12:57:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?