5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Trafik timlerinden traktörlere denetim

Sakarya İl Jandarma Alay Komutanlığı Trafik timleri traktörleri denetledi. 

Jandarma Trafik timleri Adapazarı Şeker Fabrikası'na şeker pancarı taşımacılığı yapan traktörleri denetlediler. Budaklar Köyü yolunda traktörleri denetleyen trafik timleri römorkların arkasında bulunması zorunlu olan arka işaret levhalarının (üçgen reflöktörlerin) kontrolünü yaptılar. Römorklarında üçgen reflektör olmayan traktörlere ise Jandarma ekipleri üçgen reflektör hediye ederek kendileri römorklara çaktılar. 

Adapazarı Şeker Fabrikası'na şeker pancarı taşımacılığı yapan tröktörlerde artış olması ve römorklarının arkasında zorunlu işaret levhalarının olmamasının, özellikle gece karayolunda görünürlük sağlamadığı ve trafik güvenliği için risk oluşturduğunu ifade eden jandarma yetkilileri, römorklarında ikaz işareti olmayan traktörlerin karayoluna çıkmasına müsaade edilmeyeceğini, yapılan uyarılardan sonra römorklarında ikaz levhası olmayanlara trafik idari para cezasının uygulanacağını kaydettiler. 

Yetkililer güvenli bir trafik ortamanının sağlanması ve trafik kazalarının en aza indirilmesi için uygulamaların devam edeceğini belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 15:21:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?