5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Trenden düşen çocuk öldü

ADAPAZARI’nda, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Arifiye Çocuk Yuvası’nda kalan 8 yaşındaki Muhammet Tetik, zihinsel özürlü annesi tarafından kaldığı yuvaya götürülürken trenden düşerek öldü.

Adapazarı Erenler Mahallesi’nde oturan Abdullah ve Aysun Tetik çiftinin oğlu Muhammet Tetik, annesinin zihinsel özürlü, babasının da bakamayacak durumda olması nedeniyle yaklaşık 3 yıl önce, Sakarya Valiliği'nce koruma altına alındı.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Arifiye Çocuk Yuvası’na verilen küçük Muhammet’in, zihinsel özürlü olması nedeniyle, annesi Aysun Tetik'e verilmesi de yasaklandı.

Dede Hüseyin İçli, 20 gün önce kızının oğluyla hasret gidermesi için torunu Muhammet'i yuvadan alıp evlerine getirdi. Ancak, Hüseyin İçli işteyken, özürlü anne çocuğunu, kaldığı Arifiye Çocuk Yuvası’na götürmek istedi.

Trene binen anne oğul, inecekleri durağı geçti. İstanbul Kartal, yakınlarında, tren hareket halindeyken açık olan kapıdan bakmak isteyen küçük Muhammet, dengesini kaybederek aşağı düştü. Ağır yaralanan küçük çocuk, Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak, Muhammet Tetik, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ALDIĞINA PİŞMAN OLDU

Muhammet'in Adapazarı'na getirilen cenazesi, Sapanca'da toprağa verildi. Torununun mezarı başında dua eden dedesi Hüseyin İçli, “Kızım torunumu çok severdi. Ancak yuvadan alması yasaktı. Anne oğul hasret gidersinler diye ben almıştı. Ancak, ben evde yokken alıp yuvaya götürmek istemiş. Bu olay olmuş. Ne diyeyim. Oldu bir kere” dedi.



Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Mart 2007 Cuma 13:11:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?