5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Türban için 47. basın açıklaması

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde Başörtüsüne Özgürlük Platformu üyeleri, 47. basın açıklamasında bir araya geldi.

Az sayıda platform üyesinin katıldığı basın açıklamasında konuşan emekli öğretmen İsmet Kulaksız, insanın bir takım haklarla dünyaya geldiğini belirterek, bunlardan birinin de inanma özgürlüğü ve tesettür olduğunu söyledi.


Başörtüsünün kadının simgesi olduğunu kaydeden Kulaksız, "Başörtüsü kadının namusudur, iffetidir, hayasıdır. Kadının son yolculuğunda bile cenazesinin üzerinde başörtüsü vardır. Başörtüsü Allah'ın emridir. Dinimizin en önemli farzlarından biridir. Allah Kur-an'ı Kerim'de; 'Mümin kadınlara söyle başörtülerini yakalarının üzerine kadar örtsünler' demiştir. Yine yüce kitabımız 'Ey Peygamber, hanımlarına, kızlarına, müminlerin kadınlarına söyle örtülerini üzerlerine alsınlar. Bu onların tanınmamaları ve incitilmemeleri için daha uygundur' buyurulmuştur. İşte Allah'ın emri. Başka delil aramaya hiç gerek yoktur. İnancın gereği olan başörtüsünü kadınlarımız takıyor. Başörtüsü mücadelesi de en kutsal mücadeledir" dedi.


Başörtüsünün ileri sürüldüğü gibi siyasi bir simge olmadığını belirten Kulaksız, "Başörtüsü dinin emridir, siyasi simge değildir. Bu olsa olsa art niyetlilerin sözü olabilir. Namaza, oruca, hacca siyasi simge denilemeyeceği gibi başörtüsüne de siyasi simge demek mümkün değildir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2007 Pazar 12:17:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?