5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Türkiye 40 yılda çok yol aldı

9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye'nin son 40 senede çok büyük mesafeler katettiğini ifade ederek, özellikle sanayide çok ileri seviyelere ulaştığını söyledi. 

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Sakarya ziyaretinin son durağında Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) Meclis toplantısına katıldı. ATSO Ali Coşkun Konferans Salonu'nda işadamlarına hitap eden Demirel, Türkiye'nin özellikle sanayide ileri seviyelere ulaştığını kaydetti.

 Demirel, Türkiye'nin son 40 yılda büyük mesafeler katettiğini belirterek, "Yıllar önce devlet her şeyi dışarıdan alıyordu ve dışarıya bağımlı kalıyorduk. Ama bugün ise devletimiz büyüdü. Artık elektroniği bile kendimiz yapıyoruz ve ihraç ediyoruz. Nereden nereye geldik, çok mesafeler katettik. 

Türkiye artık sizin gibi işadamlarının sayesinde gemiler yapıyor, otomobiller üretiyor. Sanayide çok ileri seviyelere ulaştık. Artık eskisi gibi değil. Şimdi Türkiye iğneden ipliğe her şeyi kendi üretiyor. Birçok malı ihraç ediyoruz. Ben 80 yılın 50 yılını halkıma verdim ve halkıma hep anlattım, yine de anlatmaya devam edeceğim. Teknoloji üretiyoruz ve ileriye gidiyoruz. Artık yeni düzen kurulmuştur. Bu düzeni ileriye götürmeliyiz" dedi.
 
Türkiye'nin büyük ve güçlü bir devlet olduğunu belirten Demirel, "Benim kimseye verilecek hiçbir hesabım yoktur. Ben hesabımı vermişimdir. Türkiye büyük ve güçlü devlet, bizler artık yerimizde duramıyoruz. Daha çok mallar üretip, daha iyisini yapmalıyız ve buna da mecburuz. Bizim insanlarımız zekidir ve her işin üstesinden gelir. İçerideki ve dışarıdan gelen sanayicilere işadamlarımızın önündeki bir takım bürokratik engelleri kaldırmamız gerekli ve kolaylıklar sağlamalıyız. Eğer sanayici para kazanamazsa ayakta duramaz. Tabi ki yenilik gerekiyor ve yeniliklere de yönelmeliyiz. Türkiye'de istihdam ve refah istiyoruz. Dışarıya bağımlılığı kaldırmalıyız. Kendi ürünlerimizi kendimiz yapmalıyız" diye konuştu.
Konuşmanın sonunda Demirel'e ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Öztürk, teşekkür plaketi verdi.
İha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 22:22:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kamil IP: 88.242.237.xxx Tarih : 8.04.2007 23:26:31
evet, doğrudur,yol aldık almasına da, ileriye doğrumu? geriye doğru mu? saygılar.