6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Türkücüden rekor denemesi

Sakaryalı türkücü Ercan Seyhan, "en uzun sahnede kalma" rekorunu kırarak Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmek için 11 Mayıs'ta halka açık konserde sahneye çıkacak.

Ercan Seyhan, Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için yapacağı denemeyle ilgili tüm resmi işlemlerin yapıldığını ve gerekli izinlerin alındığını belirtti. Rekor denemesini Sakarya Valiliği ve Adapazarı Büyükşehir Belediyesi'nin de desteklediğini ifade eden Seyhan, en uzun sahnede kalan sanatçı rekorunu gerçekleştireceğini kaydetti.

Denemeyle ilgili hazırlıkların sürdürdüğünü belirten Seyhan, "Hedefim Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek. Ancak bunu gerçekleştirirken, Sakarya'da başlatılan eğitime destek kampanyasına da katkı vereceğim. Ayrıca kentin tanıtımına destek vermiş olacağım. Rekor denemesi bu kapsamda gerçekleşecek. Eğitim için 1 YTL tutarında davetiyeler basılacak ve dağıtılacak. Konser ise ücretsiz olacak. Denemede rekoru kırabilmem için 13.5 saat sahnede kalmam gerekiyor. Bunun için repertuarıma 340 eser aldım. Ayrıca bu saatten sonra da deneme amaçlı söyleyebildiğim kadar eser seslendireceğim. Konserde görev alacak 40 kişilik saz ekibi hazırladım. Denemenin gerçekleşebilmesi için her 4 saatte bir 15 dakika ve şarkılar arasında da 30 saniyelik bir dinlenme hakkım var. Ayrıca söylediğim bir şarkıyı tekrar etmemem gerekiyor" dedi.

Rekor denemesi gerçekleştiği takdirde Guinness tarafından verilecek olan ödülün yarısını Sakarya'daki eğitim kampanyasına bağışlayacağını belirten Seyhan, hazırlık dönemi giderlerini karşılamak için sponsor aradığını da sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2006 Cuma 13:22:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?