5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

TÜVASAŞ'tan ihracat atağı

Türkiye Vagon Sanayi A.Ş (TÜVASAŞ) Genel Müdürlüğü ile İran Demiryollarında 4 bin 450 kilometrelik hattın işletmeciliğini yapan Vania Rail Co. arasında sürdürülen ve yaklaşık 6 aydır devam eden görüşmeler olumlu sonuçlandı. 

TÜVASAŞ Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, Vania Rail Co. ile imzalanan mutabakat anlaşmasına göre TÜVASAŞ'ın 91 adet kuşetli, 9 adet engelli, 9 adet yemekli ve 9 adet de jeneratör vagon olmak üzere toplam 118 adet vagon imal edip İran'a ihraç edeceğini söyledi. 

Ertiryaki, "Projenin toplam bedeli 122 milyon dolar olup, araçların tamamının 30 ay içerisinde teslim edilmesi konusunda karar alınmıştır. TÜVASAŞ gerçekleştireceği bu proje ile tarihinin ihracat rekorunu kıracaktır. Ayrıca bu proje ile Adapazarı yan sanayisine de büyük iş imkanları sağlanacaktır. Ayrıca gerek yurt dışı ve gerekse yurt içine yönelik yaptığımız çalışmaların sonuçlarını bir bir alarak önümüzdeki günlerde TÜVASAŞ'ın yeni projelere başlamasını sağlayacağız. Çalışmalarımızın olumlu sonuçlanmasının iktisadi ve mali açıdan Sakarya ve ülke ekonomisine katkıları büyük olacaktır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2007 Cuma 16:59:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?