3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Uçan Vali'ye hava engeli

Sakarya Valisi Nuri Okutan raftingden sonra şimdi de yamaç paraşütü yapmaya hazırlanıyor. Yamaç paraşütü yapmak için Serdivan tepesine çıkan Okutan’ın hava muhalefeti nedeniyle
uçmasına izin verilmedi.

Mudurnu Çayı’nda yaptığı raftingle gündeme gelen Sakarya Valisi Nuri Okutan, yamaç pürüşütü yapmak için Serdivan Tepesi’ne çıktı. Beraberinde Gençlik ve Spor İl müdürü Ömer Kalkan, Serdivan Beldesi Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Anadolu Üniversitesi Türk Kuşu gönüllü antrenörü Bülent Şenol, Dumlupınar Üniversitesi Havacılık Kulübü öğrencileriyle 210 metre rakımlı Serdivan Tepesi’ne giden Okutan’a, yapılan kontroller sonrasında hava muhalefeti olması nedeniyle uçması için izin verilmedi.

Bölgenin yamaç paraşütü için uygun olduğunu ifade eden Okutan, mutlaka Adapazarı’nda bu sporun yapılmasına imkan tanınacağını söyledi.

Vali Okutan, "Bu sporları yapmaktaki gayemiz bölgede büyük bir turizm potansiyeli oluşturmak. Sakarya 7 renk ve 7 iklime sahip bir il. Bu nedenle bu tür spor faaliyetlerini mutlaka hayata geçireceğiz" dedi.
Ardından yamaç paraşütüyle poz veren Okutan, daha sonra Antrenör Bülent Şenol’un gösterisini izledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 13:40:26
Güncelleme :24 Nisan 2005 Pazar 11:32:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?