3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Üfürükçü İmam beraat etti

Adapazarı’nda üfürükçülük yaparken polis tarafından suçüstü yakalanan kadrolu imam beraat ederken, medyum ise 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Adapazarı’nda polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda Düzce’nin İstilli Köyü’nün kadrolu imamı Fethi Bay (45) ile medyum Necmettin Fıçıcı (42), üfürükçülük yaptıkları iddiasıyla yakalandıktan sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konulmuşlardı.

Fethi Bay ve medyum Necmettin Fıçıcı, Sakarya 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Mahkemede hakime ifade veren kadrolu imam Fethi Bay, üfürükçülük iddialarını yalanlayarak olayla bir ilgisi olmadığını, kızının eşyalarını almak için geldiği arkadaşına ait evde polis baskını ile yakalandığını söyledi.

Şahıslardan Necmettin Fıçıcı ise, üfürükçülük iddialarını yalanlayarak kendisinin devlete vergi veren resmi medyum olduğunu söyledi.

Sanıkları dinleyen mahkeme heyeti, imam Fethi Bay’ın delil yetersizliğinden beraatına karar verirken, Necmettin Fıçıcı’yı ise 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Ancak cezaevinde yattığı günler dikkate alınan Fıçıcı da tahliye edildi.

Öte yandan, mahkemede beraat eden imam Fethi Bay’ın, 2001 yılında Adapazarı’nda üfürükçülük yaptığı iddiasıyla yakalandığı, çıkarıldığı Sakarya 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından ağır hapis cezası ile cezalandırıldıktan sonra 3 milyar 650 milyon ile para cezasını ödeyerek tahliye olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2005 Pazartesi 15:10:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?