5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Ülker'den yeni ürünler

Ülker İçecek Grubu, Akyazı Della Gıda tesislerinde düzenlediği toplantıda, Cola Turka Cappuccino ve Oranj'ın tanıtımını yaptı.

Ülker Şirketler Topluluğu Gıda Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü, Türkiye içecek sektörünün en fazla çeşit üreten ve tek çatı altında en büyük üretici olan önemli bir oyuncusu olduklarını söyledi.

Tütüncü, süt ve sütlü ürünlerin yanında kola, gazoz, meyve suyu, sporcu içeceği, enerji ve buzlu çayla her türlü içecek talebini karşılar durumda olduklarını belirtti.

Tütüncü'nün verdiği bilgiye göre, gazlı içecek ve meyve sularında geçen yıl 360 milyon litre olan üretimi 2007 yılında 445 milyon litreye çıkararak yüzde 24 büyüme hedefleniyor. Aynı dönemde yüzde 40 ciro artışı bekleniyor. Süt ve sütlü içeceklerde ise 2007 yılında geçen yıla göre yüzde 17 artışla yüzde 32 ciro artışı bekleniyor. Geçen yıl 2006'da 303 milyon YTL ciro elde edilmişti. Ülker Şirketler Topluluğu Gıda Grubu 2007 yılında ise 425 milyon YTL ciro elde etmeyi hedefliyor. Süt ve süt ürünlerinde 2006 yılında 110 milyon litre üretim gerçekleştirildi. Bu yıl ise hedef 129 milyon litre olarak belirlendi. 2006 yılında gerçekleşen 161 milyon YTL'lik ciroyu 129 milyon YTL'ye çıkarma hedefleniyor.

Ülker Ak Gıda Adapazarı ve Karaman üretim tesisleri, günlük 2 bin 100 ton üretim kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük süt ve süt ürünleri üreticisi ünvanına sahip. Meyve suyu ve gazlı içecekleri üreten Della Gıda saatte 220 bin litre kapasiteyle tek çatı altında Türkiye ve çevre ülkelerin en büyük içecek tesisi olarak biliniyor.

İçecek Grubu Genel Müdürü Şener Astan ise, 2002 yılında faaliyete geçen Della Gıda'nın üretimini 110 bin metrekarelik açık alanda 45 bin metrekarelik kapalı alanda sürdürdüğünü belirterek fabrikada en son teknolojiyle üretim yapıldığını anlattı.

Haftanın 7 günü 24 saat çalışan Della Gıda'nın 16 ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini ifade eden Astan, ürünlerinin Amerika'dan Fransa'ya İngiltere'den Ürdün'e kadar ihraç edildiğini söyledi. Bunun sonucunda yılda yaklaşık 40 milyon bardak ürünün yurt dışında tüketildiğini anlatan Astan, "Della Gıda üretim üstünlüğünün katkısıyla bu fabrikada üretilen ürünler, ilgili kategorideki pazarların büyümesini sağladı. Fabrikamızda ürettiğimiz Cola Turka ile birlikte kola pazarının 2003'ten 2006'ya kadar yüzde 52 büyümesi buna bir örnek. Bizim zengin üretim yelpazemiz sektöre canlılık kazandırdı. Bu 2 yeni ürünün her birinden tahminen 2 milyon litre civarında üretim yapmayı hedefliyoruz. Ağırlıklı Cola Turka ihracatı yaptık. Biz mevye suyunda hem yurt içi hem yurt dışında daha da başarılı olacağımıza inanıyoruz. Bu yıl hem yurt içi hem de yurt dışında satışlar artacak."

Ülker İçecek Grubu Genel Müdür Yardımcısı Arzu Gökalp ise, Türkiye'nin en büyük gıda üreticisi Ülker Şirketler Topluğu'nun içecek alanında da en büyük olma yolunda ilerlediğini belirterek, Türkiye'de bir ilk olan yeni tatları, Cola Turka Cappuccino ve Oranj'la 2007 yazına ürünlerini çeşitlendirerek girdiğini söyledi.

Ülker İstişare Konseyi Üyesi ve Grup Sözcüsü Metin Yurdagül ise spora yaptıkları desteğin 36 milyon dolar civarında olduğunu söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2007 Çarşamba 10:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?