8
Mayıs
2024
Çarşamba
SAKARYA

Umurbey köyünde asırlık gelenek!

GEYVE UMURBEY KÖYÜNDE ASIRLIK GELENEK!

Sakarya'nın Geyve ilçesi Umurbey Köyü sakinleri her Regaip Kandilinde gerçekleştirilen pilav yemeğinde buluştu. Umurbey sakinleri bu Kandilde MHP Sakarya Milletvekili Adayı Mehmet Erdoğan'ı da misafir etti.

Geyve İlçesinin tarihi mirasa sahip köylerinden Umurbey'de asırlık pilav geleneği devam ediyor. Regaip Kandilinde akşam namazının ardından köylülerin evlerinden getirdiği pilav ve yufkalar ayran eşliğinde yenildi. Muhtar Osman Önal, köylerindeki bu gelenekle ilgili, “Yüzyıllardan beri Umurbey ve çevre köylerinde bu gelenek sürdürülüyor. Regaip Kandilinde 'Büyük Namaz', Ramazan ayına 15 gün kala ise 'Küçük Namaz' adı verilen bu geleneğimizde evlerde yapılan pilav ve yufkalar cami bahçesine getirilir, namazdan sonra tüm köylülerin katılımıyla yenir. Gördüğünüz gibi bu işi artık çocuklarımız yapıyor. Bu geleneğin kaybolmaması ve gelecek nesillerin devam etmesi için çalışıyoruz” dedi.

Umurbey sakinlerinin Regaip Kandilindeki 'Büyük Namaz' etkinliğinin bir de konuğu vardı. MHP Milletvekili Adayı Mehmet Erdoğan, köylülerin davetine katılarak pilav yemeğine katıldı. Beraberinde MHP eski İl Başkanı Hamdi Kılıçaslan, eski İl Başkan Yardımcısı Kenan Karakadılar, Geyve İlçe Başkanı Ali Demir, eski ilçe başkanı Alattin Tınar, Geyve Ülkü Ocağı Başkanı Sedat Sert ile Umurbey köyünde pilav yiyen Mehmet Erdoğan, daha sonra ise köyün büyükleriyle yörenin tarihi ve gelenekleri hakkında uzun süre sohbet etti.

GEYVE UMURBEY KÖYÜNDE ASIRLIK GELENEK!
GEYVE UMURBEY KÖYÜNDE ASIRLIK GELENEK!
GEYVE UMURBEY KÖYÜNDE ASIRLIK GELENEK!
GEYVE UMURBEY KÖYÜNDE ASIRLIK GELENEK!
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2011 Cuma 16:00:01
Güncelleme :3 Haziran 2011 Cuma 17:37:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?