3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Uncuoğlu'ndan referandum açıklaması

UNCUOĞLU'NDAN REFERANDUM AÇIKLAMASI

AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, halkoylaması sonuçlarının hem toplum hem bireyler açısından önemli bir sürecin başlangıcı olduğunu söyledi.

AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, referandumu değerlendirirken, ülkenin yeni Anayasa ile birlikte köklü bir değişim sürecine girdiğini ifade etti. Uncuoğlu açıklamasında " 12 Eylül'de Anayasa Değişiklik Paketi'nin halkımız tarafından onaylanması ile artık yeni bir süreç başlıyor. Referandum sürecinde de sıkça bahsettiğimiz gibi artık sivil bir anayasa ile daha özgür bir toplum olma yolunda ilerleyeceğiz. Bir ara dönem, bir darbe anayasası olduğunu söylediğimiz 1982 yılında yapılan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, halkımızın Evet demesi ile köklü bir değişim sürecine girmiştir." dedi. Uncuoğlu Halkın Evet demesinin " demokratik bir ülke istiyorum" anlamı taşıdığını vurgulayan

Uncuoğlu, " AK Partililer olarak bizler, bu anayasa değişikliğinin parti değil, Türkiye meselesi olduğunu söyledik. Her zaman daha özgür, daha çağdaş bir Türkiye'de yaşamanın bizler ve bizlerden nesiller için çok önemli olduğunu dile getirdik. Dolayısıyla bu paket ile bireysel hak ve özgürlüklerin genişleyip çeşitleneceğine, demokratik standartların yükseleceğine, siyasi alanın yeniden tabii sınırlarına kavuşturularak daha etkin hale getirileceğine ve hukuk devletinin gereği olarak yargı bağımsızlığının daha güçleneceğine vurgu yaptık ve bu değişikliğin yapılıp yapılmaması konusunda halkımıza danıştık. Sonuçları da hep birlikte gördük. Şimdi, işte o dile getirdiğimiz değişim, gelişim sürecine girmiş bulunuyoruz " dedi.

Her konuda olduğu gibi yargı alanında da devrim niteliğinde değişiklikler söz konusu olduğunu belirten Uncuoğlu, sevindirici gelişmelere hep birlikte tanık olunacağını sözlerine ekleyerek, " Örneğin HSYK'nın artık kapalı devre sistemden çıkıp daha idealist, daha demokrat bir yapıya kavuşacağına şahit olacağız. Değişiklik öncesi 7 asıl, 5 yedek üyeden oluşan HSYK, artık daha geniş bir temsil kabiliyetine sahip olacak ve 22 asıl,12 yedek üye ile yargı camiasının tümünü sürece dahil eden bir yapıya kavuşacak. Bize ulaşan bilgilere göre Sakarya'dan da bir Hakim, HSYK'ya aday olmuştur. İnanıyoruz ki başka illerimizden, baka ilçelerimizden de isimler çıkmış ve çıkmaya devam edecektir. Bu da şimdiye kadar demokratik bir tabandan uzak olan HSYK için iyileştirici bir gelişmedir. Bu gelişmeleri hep birlikte görmeye devam edeceğiz " diyerek açıklamasını tamamladı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2010 Pazartesi 12:09:03
Güncelleme :20 Eylül 2010 Pazartesi 19:11:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?