3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Üniversitede taciz skandalı

SAÜ'DE TACİZ İDDİASI

Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin düzenlediği Bodrum gezisinde 2 kız öğrencinin taciz iddiaları üzerine Bölüm Başkanı görevlerinden istifa etti.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından geçtiğimiz hafta sonu Bodrum'a bir gezi düzenlendi. Gezi için üniversite yönetimi öğrencilere ücretsiz otobüs tahsis ederken, konaklama giderleri için de öğrenciler kendi aralarında para topladı. Biyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. S.C. ile birlikte 3 hoca gözetiminde gerçekleşen gezide öğrenciler gece kulüplerine ve diskolara giderek geç saatlere kadar alkol aldıktan sonra sabaha kadar eğlendi. Gezinin ardından Sakarya'ya dönen öğrencilerden bir grubu Bölüm Başkanı S.C.'nin gece kulübünde bir kız öğrenciye zorla içki içirdiğini, aşırı alkol aldıktan sonra kız öğrencinin pansiyondaki odasının kapısına giderek kapısını açması için uzun süre uğraştığı iddia edildi.

Öğrencilere telefonla tacizini sürdüren S.C.'nin. gezi sırasında bir başka kız öğrenciyi de sahilde öpmeye çalıştığı iddia edildi. İddiaların ardından S.C. ve geziye katılan iki öğretim üyesi, öğrencileri bir evde toplayarak konuların tek tek öğrencilerin ağzından dinledi. Hocalar öğrencileri dinledikten sonra durumu üniversite yönetimine bildirme kararı aldı.

Taciz edildiğini iddia eden 2 öğrenci dilekçeyle durumu SAÜ yönetimine bildirdi. Ortaya atılan iddiaların ardından üniversite yönetiminin soruşturma başlatması üzerine Doç. Dr. S.C. Bölüm Başkanlığı, Ana Bilim Dalı Başkanlığı ve Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinden istifa etti.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman iddialarla ilgili olarak öğrencilerin şikayetlerinin kendilerine ulaştığını ve derhal soruşturmaların başlatıldığını söyledi.

Bu arada, öğrencilerin olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacakları öğrenilirken, hocalar iddialarla ilgili açıklama yapmak istemediler.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2010 Pazar 17:38:00
Güncelleme :10 Ekim 2010 Pazar 18:04:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?