3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Üretim aşkı 'engel'lenemez

Türkiye Sakatlar Derneği Sakarya Şubesi tarafından kurulan atölyede çalışma imkanı bulan özürlüler, günde 40 bin adet galoş üretiyor.

Sakarya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın desteği ve Türkiye Sakatlar Derneği Sakarya Şubesi’nin girişimleri ile kurulan atölyede, 15 özürlü iş imkanına kavuştu. Açılan galoş atölyesinde asgari ücretle çalışmaya başlayan özürlüler, günde 40 bin adet galoş üreterek, bunları hastanelere satıyor.

Atölyede çalışan özürlüler, iş imkanına kavuştukları için mutlu olduklarını söyleyerek, "Üretmekten ve aile bütçemize katkıda bulunmaktan memnunuz. Ayrıca ürettiğimiz galoşları hastanelere satarak, önemli bir ihtiyacı karşılıyoruz" dedi.

Sakatlar Derneği Şube Başkanı Refik Oymacı, amaçlarının sakatlara iş istihdamı sağlamak olduğunu söyleyerek, "Bu arkadaşlarımız bugüne kadar çeşitli yerlerde geçici olarak çalışmışlar. Biz bu atölyeyi açtıktan sonra 15 arkadaşımıza iş imkanı sağlamış olduk. Bu arkadaşlarımızın kimi sağır ve dilsiz kimi gözlerinden kimi ellerinden özürlü. Günde 40 bin galoş üretiyoruz ve bunları sağlık kuruluşlarına satıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2005 Pazar 13:51:41
Güncelleme :27 Mart 2005 Pazar 16:48:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?