5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Uzan Çiftliği harabeye döndü

Öztürk, Uzan ailesine ait Pamukova’daki eski çiftliğin bulunduğu arazinin çok kötü durumda olduğunu söyledi

Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Öztürk, Uzan ailesine ait Pamukova’daki eski çiftliğin bulunduğu arazinin çok kötü durumda olduğunu, gerekirse özel sektöre devredilerek, çok daha iyi işletilebileceğini söyledi
Uzan ailesine ait iken Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nca (TMSF) el konulan Pamukova’daki çiftlikte ve arazide incelemelerde bulunan Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Erol Öztürk, çiftliğin harap durumda olduğunu ve özel sektöre devredilebileceğini söyledi. Çiftlik arazisi TMSF tarafından satışa çıkarılmış ancak alıcı çıkmayınca Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmişti.

Bin 500 dönümlük alan üzerinde yer alan çiftliğin ulusal ve uluslararası düzeyde değerlendirilebileceğini kaydeden Öztürk, arazide yaşlılar köyü, futbol takımlarının kamp yapabileceği alanlar ve otellerin de yer aldığı spor kompleksleri inşa edilebileceğini belirtti. Karayolu ile şehir merkezinden 25 dakikada çiftliğe gelinebildiğini bildiren Öztürk, şöyle dedi:
“Burasının havası çok farklı. Hem yazı hem de kışı aynı anda yaşayabilirsiniz. Kaymakamımızla ve belediye başkanımızla da konuyu görüştük. Çiftliğin değerlendirilmesi için konuyu çeşitli platformlarda gündeme getireceğiz. Böylesine güzel bir arazinin heba edilmemesi gerekiyor. Bu arazi milli bir servettir. Araziye sahip çıkılarak, ekonomik alana çevrilmesi gerekir. Aksi taktirde, çürüyüp gidecektir. Gerekirse özel sektöre devredilip, çok daha iyi şartlarda işletilebilir.”
Pamukova Belediye Başkanı Hikmet Feridun Turan da çiftliğin turizm açısından değerlendirilebileceğini belirterek, arazinin TMSF’den belediyeye devrini istediklerini ifade etti. “Çiftliğin durumunu görüyorsunuz” diyen Turan, sözlerine şöyle devam etti: “Dış ülkelerden getirilen ağaçlar bile kurumaya başladı. Bu arazi milli bir servettir ve buraya sahip çıkılması gerekir. Belediye olarak bu araziye talibiz.”

Ajanslar
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 08:08:58
Güncelleme :24 Eylül 2007 Pazartesi 23:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?