3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Uzanların çiftliği Orman Bakanlığı'nın

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan Uzanlar’a ait Pamukova’daki çiftliğin yeni sahibi Orman Bakanlığı oldu.

TMSF tarafından Orman Bakanlığı’na devredilen Pamukova’daki çiftlikte güvenliği sağlayan 10 güvenlik görevlisi çiftlikten ayrıldı. Çiftlikte geçici olarak güvenliği Orman muhafaza memurları sağlıyor. Çiftliği teslim eden TMSF Satış Komisyonu Başkanı Fethi Çalık yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Çalık yapılan çalışmalar sonucunda satışa çıkarılan mallardan 2 trilyon gelir elde edildiğini, bugüne kadar Uzanlar’ın mallarından ise toplam 260 milyon dolar gelir elde edildiğini açıkladı.

Çalık, Uzanlar’ın mülkleriyle ilgili çalışmaların sürdüğünü, ancak bugüne kadar altın gibi değerli bir malzemeye rastlanmadığını ifade etti.

Başkan Çalık, "Arazinin ve çiftliğin yeni sahibi Orman Bakanlığı’dır. Tüm gayri menkul ve taşınmazlar Orman Bakanlığı’na devredilmiştir. Halen çiftlikte bulunan 1 at, 1 traktör ve 1 mikser aracı açık arttırma usulü ile satışa çıkarılmıştır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2005 Çarşamba 04:10:28
Güncelleme :17 Haziran 2005 Cuma 16:19:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?