8
Mayıs
2024
Çarşamba
SAKARYA

Vahşetin sanıkları tahliye oldu

TEKEL VAHŞETİNİN SANIKLARI TAHLİYE OLDU

Sakarya'da Tekel'e ait TIR'ı içindeki 2 kişi ile birlikte yaktıkları, İstanbul'da da bir kişiyi de tanıklık yapmaması için otomobilinin içinde yakarak öldürdükleri iddiasıyla ömür boyu hapis istemiyle yargılanan 6 sanık tahliye oldu.

Yargılandıkları ilk davada 3'üne ağırlaştırılmış ömür boyu, 3'üne ise 36'şar yıl ömür boyu hapis cezası verilen 6 sanık, dava dosyaları Yargıtay'da beklerken avukatlarının mahkemeye yaptığı itirazdan sonra görülen duruşmada, 6 yıllık tutukluluğun ardından tahliye edildi.

Sakarya TEM otoyolu Alancuma mevkiinde, 22 Aralık 2004 tarihinde Tekel İzmir Başmüdürlüğüne ait TIR, içindeki sigaralar çalındıktan sonra içinde sürücüleri Ufuk Tuna ve Mehmet Akkoç ile birlikte yakıldı. Bu olaydan 2 gün sonra, Tekel'de çalışan Emrah Demir de tanıklık yapmaması için İstanbul Büyükçekmece'de otomobiliyle yakılarak öldürüldü. Soygun amaçlı cinayetin ardından jandarma tarafından Sakarya ve İstanbul'da yapılan operasyon sonucu; İ.O.T. (43), H.T. (50), İ.T.(43), C.B. (46), H.Ü. (54), M.G.'nin

(42) de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 sanık çeşitli tarihlerde serbest bırakılırken, tutuklu sanıklardan H.Ü., C.B. ve İ.T.'ye 2'şer kez ağırlaştırılmış hapis cezası verildi. Diğer sanıklar H.T., M.G.ve İ.O.T.'ye ise 65'şer yıl hapis cezası verildi. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi kararı usul yönünden bozunca 1 Haziran 2010 tarihinde yapılan ikinci yargılamada, daha önce 2'şer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verilen H.Ü., C.B. ve İ.T.'nin cezası 3'er kez ağırlaştırılmış hapse çevrildi. Diğer 3

sanığın hapis cezaları ise 65'er yıldan 75'er yıla çıkarıldı.

Karar temyiz için yeniden Yargıtay'a gönderilirken, sanık avukatları 31 Aralık 2010 tarihinde yürürlüğe giren CMK'nın 102'nci maddesine göre, tutukluluk süresinin 5 yılı geçemeyeceğini belirterek sanıkların tahliyelerini istedi. Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi de dün 6 tutuklu sanığa ilişkin başvuruyu görüşüp karara bağladı.

Mahkeme heyeti, "İlk tutuklamalarının maktul Emrah Demir'in öldürülmesi de dahil olmak üzere 3 kişiyi öldürme ve diğer suçları kapsamasına göre, daha sonradan ayrı bir dava açılmış ve tutuklama kararı çıkarılmış bulunmasının farklı bir tutuklama işlemi yapıldığı anlamına gelmeyeceği ve tutuklu sanıkların vicahen tutuklandıkları tarihten itibaren yaklaşık 6 senedir tutuklu bulunmalarına göre tahliyelerinde yasal zorunluluk bulunduğu kanaatine varıldığından" görüşü ile şahısların tahliyelerine karar verdi.

Karar üzerine, tutuklu 6 sanık Ferizli L Tipi Cezaevi'nden tahliye edildi.

TEKEL VAHŞETİNİN SANIKLARI TAHLİYE OLDU
TEKEL VAHŞETİNİN SANIKLARI TAHLİYE OLDU
TEKEL VAHŞETİNİN SANIKLARI TAHLİYE OLDU
TEKEL VAHŞETİNİN SANIKLARI TAHLİYE OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2011 Cumartesi 14:48:04
Güncelleme :26 Şubat 2011 Cumartesi 15:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?