5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

Vali Atak'tan SEDAŞ'a ziyaret

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş'yi (SEDAŞ) ziyaret eden Sakarya Valisi Hüseyin Atak, kurumun kaçak elektrik kullanımına karşı yaptığı mücadeleyi takdirle izlediğini söyledi. 

SEDAŞ Genel Müdürü Yunus Bekircan'dan elektrik dağıtım hizmetleriyle ilgili bilgi alan Sakarya Valisi Hüseyin Atak, SEDAŞ'ın görev ve sorumluluk alanı içinde yıllar itibariyle kayıp ve kaçak elektrik oranının düşürülmesinin sevindirici olduğunu belirtti. 

Atak, Türk Ceza Kanunu Madde 142'de, kamuya ait elektriğin çalınmasının, nitelikli hırsızlık suçu olarak tanımlandığını ve elektrik hırsızlığı suçunun işlenmesi halinde 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası, ayrıca Madde 143'de, bu suçun gece vakti işlenmesi halinde verilecek cezanın üçte biri kadar artırılacağı hükmüne yer verildiğini belirterek, “Kaçak elektriğe aman vermeyin. Kurumunuzun kaçak elektrik kullanımıyla ilgili yaptığı mücadeleyi takdirle karşılıyoruz. Kaçak elektrik kullanımıyla yaptığınız mücadelede güvenlik güçlerimiz her zaman yanınızdadır” dedi. 

SEDAŞ'ın, Sakarya'nın gözbebeği olan kurumlarından biri olduğunu ifade eden Vali Hüseyin Atak, Genel Müdür Yunus Bekircan nezdinde, SEDAŞ çalışanlarına elektrik dağıtım hizmetinde kaliteli ve kesintisiz enerji dağıtımı doğrultusunda başarılar dilerken, sürdürülen yatırım ve 24 saat kesintisiz hizmet çalışmaları nedeniyle teşekkür etti. 

SEDAŞ Genel Müdürü Yunus Bekircan ise, 24 saat kesintisiz hizmet verilmesi için Sakarya'nın tüm ilçe ve beldelerinde arızalara anında müdahale edilmesi, hizmetin yaygınlaştırılması amacıyla, Hendek, Akyazı, Karapürçek, Taraklı, Geyve, Pamukova, Söğütlü ve Sapanca İlçelerinde ihale edilen arıza, bakım ve onarım hizmeti kanalıyla, 130 elektrik teknisyeninin sisteme kazandırıldığını söyledi. Bekircan, devam eden eğitimlerin tamamlanmasıyla birlikte işyeri teslimi yapılacağını ve Temmuz ayında bu teknisyenlerin göreve başlatılacaklarını belirtti. Bekircan, işletmelerde görevli personelin bir kısmının da kayıp ve kaçakla ilgili olarak değerlendirilerek, ekip sayısının daha da arttırılacağını söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 14:47:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?