3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Valilikten stant uyarısı

SAKARYA VALİLİĞİ'NDEN STANT UYARISI

Sakarya Valiliği, sivil toplum örgütleri tarafından şehrin muhtelif yerlerine izinsiz olarak açılan stantlara idari para cezası uygulanacağını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Sakarya'da bazı sivil toplum örgütleri tarafından çeşitli konularda taleplerini halka duyurmak ve kamuoyu oluşturmak amacıyla ilimizin çeşitli yerlerinde stant açtıkları, stant açmak için bazı Sivil Toplum Örgütlerinin Valiliğimize bildirimde bulunduğu halde bazılarının bildirimde bulunmadığı gözlenmektedir" denildi.

Valilik açıklamasında ayrıca, "Bildirimde bulunmadan yapılan bu tür etkinliklerin düzensizliğe ve güvenlik zafiyetine neden olabileceği" belirtilerek şu görüşlere yer verildi: "5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. Maddesinin a bendine göre, 'Vali İl sınırları içerisinde suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenini korumak için gereken tedbirleri alır' yine aynı Kanunun 11. Maddesinin c bendinde; 'İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu

esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev ve görevlerindendir."

Valilik açıklamasında, bunları sağlamak için valinin gereken karar ve tedbirleri alabileceği belirtilerek şöyle denildi:

"Bu hüküm gereğince sivil toplum örgütlerince çeşitli konularda stant açmak istemeleri durumunda, sivil toplum örgütleri veya gerçek kişilerce en az 24 saat önceden, çalışma saatleri içerisinde, standın yerini, saatini ve tarihlerini belirten yazılı bildirimin valiliğe verilmesi, sivil toplum örgütleri veya gerçek kişilerce açılmak istenen stantlara güneş doğmadan başlanmamasına, çevreye zarar vermeden, günlük hayatın doğal seyrini kesintiye uğratmadan, konusu suç teşkil etmemek koşulu, çevreyi rahatsız

edecek şekilde ses yükselten cihazlar ve araçlar kullanmadan güneşin batışından bir saat öncesine kadar sürdürülmesine karar verildi. Bu yasaklara uymayan sivil toplum örgütleri ve gerçek kişiler hakkında, fiilleri kanunsuz eyleme dönüşmesi durumunda 5327 Sayılı Türk Ceza Kanunu ile 2911 Sayılı Kanun hükümleri doğrultusunda adli işlemin yapılacağı, ayrı bir suç teşkil etmiyorsa 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesince; 'Emre aykırı davranıştan' idari para cezası uygulanacağı, yine aynı Kanunun 38.

Maddesi gereğince Belediye başkanlıklarınca da ayrıca idari para cezası uygulanacağı kamuoyuna duyurulur."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 15:39:05
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 19:09:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?