7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

Valilikten talimat geldi

Sakarya'da, 17 Ağustos depreminde zarar gören orta hasarlı binaların elektrik ve sularının kesilmesi için Sakarya Valiliğinin gönderdiği yazı kurumların eline ulaştı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun 17 Ağustos depreminin ardından orta hasarlı olarak belirlenen binaların elektrik ve sularının kesileceği yönündeki açıklamaların ardından ilk somut gelişme gerçekleşti.

Söz konusu binaların su, elektrik, telefon ve doğalgazlarının kesilmesi ile ilgili resmi yazı ilgili kurumlara ulaştı. Sakarya Valiliği, uygulanacak çalışmadaki paydaş kuruluşlara gönderdiği yazıda gereğinin yapılmasını istedi.

Kurumlara gönderilen Sakarya Valisi Mustafa Büyük imzası taşıyan söz konusu yazıda, "Son yaşadığımız depremler göstermiştir ki, onarımı ve güçlendirmesi yapılamayan binalar tehlike arz etmektedir. Buna göre, Sakarya'da orta hasarlı olarak tespit edilen ve bu süre içerisinde güçlendirmesi yapılmayan binalar tehlikeli sınıfına girmiştir" ifadeleri kullanıldı.

SASKİ, AGDAŞ, Türk Telekom, ve SEDAŞ'ın listede yer alan orta hasarlı binalara hizmet vermemesi istendi.  Konuyla ilgili valilikten gelen yazının ellerine ulaştığını belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şöyle konuştu:"Biz bu binaların boşaltılması ile ilgili duyurularımızı her platformda yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Fakat bu binaların boşaltılması için bazı somut adımların atılması gerekiyor. O yüzden bu binaların sularını, elektriklerini keseceğiz. Orta hasarlı binaların su, elektrik, doğalgaz ve Telekom bağlantılarının kesilmesiyle ilgili sayın valimizin yazısı bizlere ulaştı.

Hukukun gereği olan adımlar atılacaktır. Vatandaşımızın can güvenliği her şeyin üzerindedir. Biz orta hasarlı sorununu kökten çözmek adına attığımız adımlardan geri dönmeyeceğiz. Bu konuda hem büyükşehir belediyesi hem de ilçe belediyeleri olarak üzerimize düşeni gerçekleştireceğiz."
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2011 Cuma 18:43:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?