5
Mayıs
2024
Pazar
SAKARYA

'Verimlilik Arttırma Projesi' tamamlandı

Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) ve Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) işbirliği ile başlatılan "Verimliliği Arttırma Projesi" tamamlanırken, proje yapılan değerlendirme toplantısıyla sanayicilere tanıtıldı.

ATSO Meclis Salonu’nda yapılan değerlendirme toplantısına Sakarya Valisi Nuri Okutan, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Erol Öztürk, MPM İstanbul Bölge Müdürü Meral Toprak, MPM Genel Sekreteri Dr. Abdullah Can, daire müdürleri ve sanayiciler katıldı.

Toplantıda konuşan MPM İstanbul Bölge Müdürü Meral Toprak, proje hakkında bilgi verdi. Toprak, ATSO işbirliği ile yürütülen proje kapsamında, Adapazarı’ndaki küçük imalatçı ve orta boy işletmelerde verimliliği arttırmaya yönelik olarak çalışmalar yaptıklarını ve çalışmaların araştırma, danışmanlık, eğitim, tanıtım ve bilinçlendirme hizmetlerinden oluştuğunu söyledi. Toprak, "Adapazarı Verimliliği Arttırma Projesi’nin" 3 ay kadar sürdüğünü, proje kapsamında 20 firmanın ihtiyaçları doğrultusunda verimliliği arttırma çalışmalarını yanı sıra 3 konuda araştırma yaptıklarını anlattı. Toprak, projede teknik çalışmalara ek olarak değişik toplum kesimlerine değişik meslek gruplarına yönelik olarak eğitimler, bilinçlendirme toplantıları ve konferanslar düzenlediklerini ifade etti.

MPM Genel Sekreteri Dr. Abdullah Can ise Milli Prodüktivite Merkezi olarak Adapazarı’nda bir kıvılcım yaktıklarını, azim ve kararlılıkla bilim ve teknolojiyi kullanarak sanayide verimliliği arttırmak için sanayicilerle el ele vererek, her zaman çalışmaya hazır olduklarını söyledi.
ATSO Başkanı Erol Öztürk, Sakarya’da sanayinin gelişmesi için organize sanayi bölgelerini kurduklarını, başlatılan proje ile sanayiciye önemli altyapı desteğinin sağlanacağını vurguladı.
Sakarya Valisi Nuri Okutan ise, Sakarya’da bir eğitim seferberliği başlattıklarını, göreve geldiğinde okul öncesi eğitimde öğrenci sayısının 20 binden 100 bine çıktığını söyledi.
Konuşmaların ARDINDAN MPM Genel Sekreteri Dr. Abdullah Can, projeye desteğinden dolayı Vali Nuri Okutan ve ATSO Başkanı Erol Öztürk’e birer plaket verdi. Toplantı, projeye katılan sanayicilere plaket verilmesi ile sona erdi.

Sakarya
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 12:17:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?