7
Mayıs
2024
Salı
SAKARYA

Yağmur altında miting

HAS PARTİ GENEL BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ YAĞMUR ALTINDA MİTİNG YAPTI

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, iktidara geldiklerinde Derviş-Fısher modelini çöpe attıktan sonra yanlış yöne giden trene yolda makas değiştireceklerini söyledi.

HAS Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin Adapazarı Kent Meydanı'ndaki Sakarya İl Teşkilatı'nın açılışını yaptı. Parti otobüsü ile Kent Meydanı'na gelen Kurtulmuş, yaya olarak parti il binasının önüne geldi. Kurtulmuş'a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Sağanak yağmurdan korumalarının açtığı şemsiye ile korunmaya çalışan Kurtulmuş vatandaşlara seslendi.

Kurtulmuş, parti olarak kısa sürede kurulduktan sonra kısa sürede Türkiye'nin dört bir yanında siyaset sahnesinde vira bismillah diyerek yola koyulduklarını ifade ederek, milletin karşısına çıkmış ilk parti halkın sesi partisi olduğunu kaydetti.

İktidar ve muhalefet tarafından yapılan konuşmalara ve tartışmalara değinen Kurtulmuş, "Türkiye eski siyaseti diliyle ve yöntemiyle yoluna devam edemez. Yeni Türkiye yeni siyasetin dili ve yöntemiyle muhtevasıyla yorulacaktır. Yani sadece karşısındakine hakaret eden kamplaştıran bölen parçalayan ve ülkemizde basit polemiklerle yol alan siyaset yapma devri geride kalmıştır. Bizden olanlar ve karşıda olanlar bizim gibi düşünenler ve düşünmeyenler diye milleti ayırarak basit şekilde siyaset yapma zamanı

geride kalmıştır. Türkiye'de heykelin ucube olup olmaması üzerinden boy post üzerinden Kemal efendi Recep bey tartışmaları üzerinden siyaset yapma devri geride kalmıştır. Bu tartışmalarla bu taraftan olanlar o taraftan olanlar öteki tarafa geçsinler devri geride kalmıştır. Artık bu memlekette olgun bir üslupla bu ülkenin insanlarının sorunlarını konuşan bir parti vardır. HAS Parti vardır" dedi.

Sağanak yağmurun altından partisinin il teşkilatının açılışını yapan Kurtulmuş parti binasına geçti. Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen Kurtulmuş, HAS Parti olarak Türkiye'nin iktidar merkezini oluşturacak bir şekilde yollarına devam ettiklerini ve 3 il dışında teşkilatlanma çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Ekonomiye de değinen Kurtulmuş, "Türkiye'de ekonominin iyi gidiyor demek için artık 21. yüzyıl ekonomileri sadece kağıt üzerinde milli gelirin yükselmesi faizlerin düşmesi yada enflasyonun belirli bir noktada durması ile bir ekonominin iyiye gittiği asla söylenemez. 21. yüzyıl ekonomilerinin iyiye gitmesinin işareti ekonominin sosyal yönü dediğimiz insani gelişme yöne dediğimiz tarafıdır. Yani gelir dağılımı adaleti Türkiye'de milli gelir artıyor doğru ama milli gelir ne kadar adil bir şekilde

dağıtılıyor.Türkiye'de milli gelirden en zengin yüzde 20 , yüzde 49,5 pay alıyor. En fakir yüzde 20 ise yüzde 4,5 pay alıyor. Bu fevkalade büyük bir adaletsizliktir. 13 milyona yakın vatandaşımız sınıf altı yoksullardır. Başkalarının yardımı olmadan ayakta duramayacak insanlar Türkiye'de genç işsizliği yüzde 26'nın üstüne çıkmıştır. Türkiye'de insanların tamamına yakını borçlu hale getirilmiştir. Kredi kartı borçları tüketici kredisi borçları tarımsal kredi borçları" diye konuştu.

Kurtulmuş, ekonomi iyi gidiyor şeklinde açıklamalarda bulunan TÜSİAD yetkililerini eleştirerek, "Türkiye'de TÜSİAD yetkilileri bunu söylüyorlar da önce kendi aralarında bir baksınlar yüzde yüz kendi sermayeleri olan kaç tane. Kaç tanesinin şirketleri ellerinde kalmıştır. Türkiye bu anlamda özel sektör de borçlu hale getirilmiştir. Evet Türkiye rakamsal olarak büyüyor zaten tabi seyri olarak herhangi bir şekilde ekonomiyi yönetmeseniz de Türkiye büyüyecektir. Ama bu büyüme doğru bir büyüme değildir.

Türkiye'nin borçlanarak büyümesidir. Dışarıdan gelen özellikle 2002 - 2010 yılları arasında dışarıdan gelen olağanüstü yüksek miktarlarda sıcak parayla Türkiye kalkınmıştır. Borçlanarak tüketim üzerinden büyümüştür. Dolayısıyla ekonomi iyi gidiyor diyenlerin önce bu gerçekleri gözden geçirmeleri lazım. Türkiye rakamsal anlamda dünyanın 16. büyük ekonomisidir. Doğrudur ama insani gelişmişlik endeksi bakımından dünyanın 85. ülkesidir. Bizim altımızda Afrika'nın Asya'nın çok yoksul ülkeleri yer almaktadır.

Bunun da zaten işlerin doğru gitmediği ekonomik sistemin insani ve sosyal yönünün zayıf olduğu göstermesi bakımından bu göstergede yeterlidir. TÜSİAD'ın bu dersi iyi çalışması lazımdır" dedi.

İktidara geldiklerinde uygulayacakları ekonomik modeli bir basın konferansı ile kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade eden Kurtulmuş, "Ama bizim ekonomimizin ekonomi yönetimimizin ana ekseni mevcut 10 yıldır uygulanan Derviş - Fisher modelinin çöpe atılmasından başlıyor. Önce biz yanlış yöne gitmekte olan trene yoldan makas değiştireceğiz. Türkiye'nin yeni ekonomik sınıfları olan genç müteşebbüsleri de gençlerin de belli sınıfların da üretim kabiliyetlerini arttıracak ekonomi ortaya koyacağız. Türkiye'de

geniş kitlelerin üretimi sağlayacak üretim maliyetlerini azaltacak istihdamı arttıracak ve ihracat arttıracak bir ekonomik modeli uygulayacağız. Şu andaki model ise bunun tam tersidir. Dışarıdan bol miktarda para gelsin dışardan bol miktarda ucuz mal gelsin millet kazanmadığı geleceğini borçlanarak burada tüketim ve tüketime dayalı borçlanmaya dayalı dış kaynağa dayalı bir ekonomik model içerisinde Türkiye, biz istesek te bu model yürümez. Bizim modelimiz istihdam üretim ve ihracat eksenli türkiyenin üretim

kabiliyetini harekete geçiren gerçek reel bir ekonominin uygulanmasıdır" diye konuştu.

Kurtulmuş'a, Sakaryalı gazeteci Abdullah Çelik, dedesi Binbaşı Numan Kurtulmuş'un 39 yaşında Sakarya Meydan Muharebesi'nde bir tepeyi alırken bir kurşun yedikten sonra kalça kemiğinin parçalanması sonrası malulen emekli olduktan sonra Türkiye'de Latin harfleri ile yazılmış ilk ilmihal kitabı imzalattı.

Partililerle bir süre sohbet eden Kurtulmuş esnaf ziyareti ile programını sürdürdü. Kurtulmuş gece de yerel kanallarda programlara katılacak.

HAS PARTİ GENEL BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ YAĞMUR ALTINDA MİTİNG YAPTI
HAS PARTİ GENEL BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ YAĞMUR ALTINDA MİTİNG YAPTI
HAS PARTİ GENEL BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ YAĞMUR ALTINDA MİTİNG YAPTI
HAS PARTİ GENEL BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ YAĞMUR ALTINDA MİTİNG YAPTI
HAS PARTİ GENEL BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ YAĞMUR ALTINDA MİTİNG YAPTI
HAS PARTİ GENEL BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ YAĞMUR ALTINDA MİTİNG YAPTI
HAS PARTİ GENEL BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ YAĞMUR ALTINDA MİTİNG YAPTI
HAS PARTİ GENEL BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ YAĞMUR ALTINDA MİTİNG YAPTI
HAS PARTİ GENEL BAŞKANI NUMAN KURTULMUŞ YAĞMUR ALTINDA MİTİNG YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2011 Cumartesi 17:34:03
Güncelleme :22 Ocak 2011 Cumartesi 23:43:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?