3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Yangınların sayısı 50'yi aştı

AKYAZI ALEV ALEV

Sakarya'nın Akyazı İlçesinde 2 gündür meydana gelen yangınların sayısı 50'yi aştı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Akyazı İtfaiye Grubu adeta seberlik ilan etti.

İtfaiyede izinde olan personel yeniden göreve çağrıldı. Hendek ve Sakarya'dan araç takviyeleri yapılmasına rağmen, yangınlar o kadar çok ve peşpeşe geldi ki görevliler yetersiz kaldı. Zaman zaman Akyazı Belediyesi personeli ve kepçelerinden yardım alındı.

Yetkililer ilk gün 20'nin üzerinde bugun ise 30'un üzerinde yangına müdahale ettiklerini açıkladı. Akyazı'nın her yerinden yangın ihbarı gelmeye devam ederken, yangınların Yüzde 99'unun anız yangından kaynaklanıyor.

Bilinçsiz vatandaşların tarlalarını temizlemek adına yaktıkları atıklar rüzgarında etkisiyle samanlık ve benzeri ahşap yapıları kısa sürede alevlendirerek yakıyor. Son olarak Hasanbey köyünde yanan besihane'de 5 büyükbaş hayvan yanarak feci şekilde telef oldu.

İtfaiye gün boyunda anons yaparak tarla yakanlara cezai işlem uygulanacağını duyurmasına rağmen yaşanan çok sayıda yangında binlerce TL'lik maddi zarar meydana gelmesi vatandaşın tarla yakmasına engel olamıyor.

AKYAZI ALEV ALEV
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2010 Çarşamba 18:56:04
Güncelleme :11 Kasım 2010 Perşembe 09:22:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?