3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Yaşadığını ispatlamaya çalışıyor

2 YILDIR HAYATTA OLDUĞUNU İSPATLAMAYA ÇALIŞIYOR

Sakarya'nın Karasu ilçesi Yalı mahallesi'nde yaşayan Selime Kılıç, yaklaşık 2 yıldır hayatta olduğunu ispatlamaya çalışıyor.

2008 yılında Bağ-Kur pirimini ödemek için bankaya gittiğinde görevlinin hayatta olmadığının görüldüğünü söylediği Selime Kılıç (52), 2 yıldır yaşadığını ispatlamak için uğraşıyor. Bu tarihten itibaren hiçbir resmi kurumda işlem yaptıramadığını söyleyen Kılıç, "Ben buradayım. Yaşıyorum. Ama hiçbir devlet hizmetinden faydalanamıyorum. Psikolojim iyice bozuldu, zaman zaman intihar etmeyi düşünüyorum" dedi.

Nüfus İdaresi tarafından iki defa kaydının kapatıldığının ortaya çıktığını savunan talihsiz kadın, "21 Mayıs 2001 ve 25 Nisan 2008 tarihlerinde iki defa öldüğüm bildirilmiş. Ben dava açtım, bana 'yargı bilir' dediler. Ne demek istediklerini anlamadım. Danışmak için gittiğim avukatlar da yardımcı olamayacaklarını söylediler. Benim okuma yazmam da yok. Kime nasıl dert anlatacağımı bilmiyorum, bana yardımcı olun" diye konuştu.

Daha önce beş ameliyat geçirdiğini ve düzenli ilaç kullanmak zorunda olduğunu söyleyen Kılıç, "Beni öldü gösterdikleri için Bağ-Kur'dan da faydalanamıyorum. Hayatım zindan oldu. Ben bu ülkenin vatandaşı değil miyim? Neden kimse bana yardımcı olmuyor? Eğer ben öldüysem bana mezarımı göstersinler. Hayattaysam da sigortam işlesin. Artık ilaç paralarımı ödeyecek gücüm de kalmadı" ifadelerini kullandı.

Selime Kılıç, yetkililerin kendisine yardımcı olmasını istedi.

2 YILDIR HAYATTA OLDUĞUNU İSPATLAMAYA ÇALIŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 23:49:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?