3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Yaz spor okulları açıldı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZ SPOR OKULLARI AÇILDI

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yaz Spor Okulları'nın açılışını Başkan Zeki Toçoğlu yaptı.

Erenler Atatürk Stadı'nda gerçekleştirilen açılışta, çocukların coşkulu tezahüratları ile karşılanan Başkan Toçoğlu, yaptığı konuşmada spor okullarını öneminden bahsetti. Yaz Spor Okulları'nı çok önemsediklerini belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Şunu bilmenizi isterim ki, gençlerimizin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimlerini sağlamak, onların sağlığını korumak, yeteneklerini ortaya çıkarmak, Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bizim en büyük görevimizdir.Bizler sporu, özellikle de grup sporlarını, çocuklarımız için olmazsa olmaz hayati öneme sahip bir etkinlik olarak görüyoruz. Bu sporlar sayesinde, geleceğimiz olan gençlerin öz güvenini ve yaşama sevincini artırmayı, boş zamanlarını değerlendirmeyi, toplumsallaşmalarına katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi.

Yaz Spor Okulları hakkında da bilgiler veren Başkan Toçoğlu, futbola ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Birçok bölgede okulların açılacağını ifade eden Zeki Toçoğlu, “Toplum olarak, birçok olumsuz davranıştan arınmış, sorumluluk bilincine ulaşmış, öz güvene sahip, kendi ayakları üzerinde durabilen sağlıklı bireylere sahip olacağız. Bu kaygılarla, her yıl olduğu gibi bu yıl da, futbol, voleybol, basketbol ve hentbol olmak üzere dört ayrı branşta Yaz Spor Okullarımız iki buçuk ay boyunca tamamen ücretsiz olarak devam edecektir. Bu arada, Sakaryamızın futbol konusundaki taleplerini dikkate alarak Yaz Spor Okulları'nda futbola ayrı bir yer ayırdık. İki buçuk ay boyunca, haftada üç gün, 12 futbol antrenörünün nezaretinde, Erenler'de, Camili'de, Karaman'da, Ferizli'de, Arifiye'de ve Söğütlü'de futbol okullarımız devam edecek. Spor okullarımıza katılan gençlerimize, malzeme dağıtımlarını da yapacağız. Futbol Okullarımız'da sporcu kardeşlerimize, 1500 adet forma takımı ve 480 adet futbol topu dağıtacağız. Yaz Spor Okullarımız kapsamında ayrıca, Voleybol, Basketbol, Hentbol branşlarındaki kursları da Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte yürüteceğiz. Bu branşlarda spor okullarımıza katılan gençlerimize de 1500 adet forma takımı ve 260 adet branş topunun dağıtımını yapacağız” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda gençlere de seslenen Başkan Toçoğlu, “En büyük hayalimiz, geleceğimiz olan sizlere daha yaşanabilir bir kent bırakmaktır. Bizler, bu amaçla çalışmalarımızı her geçen gün artırarak devam ettiriyoruz. Türk ve Dünya sporuna çok sayıda sporcu yetiştirmiş güzel Sakarya'mıza layık olmaya çalışıyoruz. Unutmayın, kapımız sizler için her zaman sonuna kadar açık olacaktır. Bu vesileyle her branşta, Türkiye'de, Avrupa'da ve Dünyada şampiyonluklar kazanmış, şehrimizin adını tarihe altın harflerle yazdırmış sporcularımızı saygıyla anıyorum. Özellikle son dönemde, genç sporcularımız farklı branşlarda üstün başarılar elde ederek çeşitli dallarda madalyalar kazanarak bizleri gururlandırıyor. İnanıyorum ki inşallah sizler de ileride Sakaryamıza çok güzel onurlar yaşatacaksınız ve çok güzel başarılar elde edeceksiniz” dedi. Programın sonunda Başkan Toçoğlu, yaz okulu öğrencilerine malzeme dağıttı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZ SPOR OKULLARI AÇILDI
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZ SPOR OKULLARI AÇILDI
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAZ SPOR OKULLARI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2010 Salı 15:59:04
Güncelleme :22 Haziran 2010 Salı 17:50:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?