3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Yazıcıoğlu: AB, Apo'nun affını isteyecek

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’nin güvenliğini tehdit eder hale geldiğini söyledi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partisi tarafından düzenlenen istişare toplantısına katılmak üzere Adapazarı’na geldi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ilk olarak Sakarya Valisi Nuri Okutan’ı makamında ziyaret etti. Yazacıoğlu, daha sonra Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran’ı ziyaret ettikten sonra Çark Caddesi’nde bulunan cep telefonu bayiini açılışına katıldı.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, emekli Yarbay Korkut Eken ile birlikte Reşat Usturubelli’ye ait cep telefonun bayiinin açılışını gerçekleştirdi. Yazıcıoğlu, oğlu Furkan ve kızı Furuze’ye iki adet 250 kontör aldı.

Yazıcıoğlu, Adapazarı ziyaretinin son durağında Aykar Otel’de partisi tarafından istişare toplantısına katıldı. Emekli Yarbay Korkut Eken’inde katıldığı toplantıda Yazıcıoğlu basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

1 Nisan 2005 tarihinde yürürlüğe girecek olan yeni TCK yasasının bir çok yanlışlıklarla dolu olduğunu ifade ederek, "TCK’da birçok yanlışlıklar var. Türk milletine ait hassasiyetler hiç dikkate alınmamış. Bu Ceza Kanu’nun çıktığı takdirde emniyet güçleri iş yapamayacak. Dışişleri bakanı kamuoyuna bu konuda fazla bilgi verilmesin diye ricada bulundu. AB, Apo’nun yeniden yargılanmasını af edilmesini talep etmeye başladı. Acaba TCK’daki aceleciliğin içinde yeni bir af paketimi var diye düşünüyorum. Yeni bir af yasası çıkacak diye düşünüyorum. AB, Apo’nun yeniden yargılanmasını istiyor. Hatta affedilmesi yönünde el altından taleplerde bulunuyor. Hani AB bir medeniyet projesiydi. Medeniyet anlayışın neresinde 10 binlerce insanın şehit eden, bebek katillerini korumak var. Medeniyet anlayışında terörizme destek var mı? Artık AB, maalesef Türkiye’nin güvenliğini tehdit eder hale geldi. AB Türkiye’nin ülkesi ve milletiyle vatanın bölünmez bütünlüğünü tehdit eder noktaya gelmiştir" dedi.

Türkiye’nin artık kendine gelmesi gerektiğini vurgulayan Yazıcıoğlu, "Artık titreyip kendimize gelmemiz lazım. Dış politikayı ABD’nin inisiyatifine, hukuki düzenlemeleri AB inisiyatifine bırakarak ekonomiyi IMF’nin insanfına bırakarak Türkiye idare edilmez. TCK’daki olumsuzluklar yeniden düzenlenerek yürürlüğe girmesini istiyorum" diye konuştu.

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç’i de eleştiren Yazıcıoğlu, "YÖK Başkanı siyasiler bizim işimize karışmasın diyor. Demokrasilerde yönetim hakkı siyasilere aittir. Millet siyasetçiyi seçecek meclise gönderecek. Mecliste onlar yasa yapacaklar. YÖK Başkanı kendini siyaset üstü, hukuk üstü, insan haklarının üstü görecek. Bunun demokratik hiçbir tarafı yok. Diktatörlük mü kuracaklar" diye konuştu.

AK Parti iktidarının miladını doldurduğunu belirten Yazıcıoğlu, "Ülkeyi yönetimde AK Parti inisiyatifini kaybetmiştir. Milletin bir önceki hükümete kızarak büyük bir çoğunlukla iktidara getirdiği AK Parti milletin önceliklerinin çözememektedir. AK Parti iktidarının büyüsü bozuldu. Bu iktidarın büyüsü bozuldu. Bundan sonra inişe doğru inmektir. Erken seçime doğru gitmektedir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2005 Cumartesi 17:16:07
Güncelleme :31 Mart 2005 Perşembe 15:46:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?