3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Yazıcıoğlu: AKP ülkenin onurunu zedeliyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, AKP iktidarının 3 yıldır muktedir olamadığını söyleyerek, "AKP iktidarı Türkiye’yi, dengesini kaybetmiş bir araba gibi oradan oraya çarptırmaktadır. AKP, ülkenin onurunu zedelemektedir" dedi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin Sakarya İl Kongresi’ne katılmak üzere geldiği Adapazarı’nda, ilk olarak basın toplantısı düzenledi. Tuna Tan Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında konuşan Yacızıoğlu, AKP iktidarını başarısızlıkla suçladı.

Yazıcıoğlu, masa başı siyaset yapmadıklarını ve sorunları yerinde tespit etmeye çalıştıklarını söyleyerek, "Amacımız gönüllerde yaşayan BBP’yi sandıktan iktidara taşımak. Halk bugüne kadar tüm partileri denedi. Çeşitli zamanlarda sorumluluk üstlenen bu partiler, Türkiye’nin milli dokusunu zedelemiş, işsizlik, iç ve dış borç sorunları ile vatandaşı karşı karşıya getirmiştir. 365 milletvekili ile koalisyon sorunu yaşamayan AKP, 3 yılda muktedir olamamıştır. AKP iktidarı Türkiye’yi, dengesini kaybetmiş araba gibi oradan oraya çarptırmıştır. AKP ülkenin onurunu zedelemektedir. İsrail’den randevu alınarak gidilen ABD gezisinde Türkiye’nin imajı zayıflatılmıştır. Gezide Başbakan, yaptıkları icraatları ABD Başkanı Bush’a anlatmış ve Bush’un takdirlerini gördüğünü söylemiştir. Unutulmasın ki, büyükler takdir eder, küçükler ise arz eder" diye konuştu.

Hükümetin ülkenin sorunlarını hasır altı ettiğini ve bu durumun da erken seçimi gündeme getirdiğini söyleyen Yazıcıoğlu, "Günümüzde iktidar, ipin üzerindeki cambazları göstererek, ülkenin genel sorunlarını hasır altı etmiştir. Türkiye’nin gündemi işsizlik ve yoksulluktur. Görülüyor ki, bu iktidar da halkın sorunlarına çare olamamıştır. Halkın, milli bütünlüğü bozmayacak, kendi bağrından çıkmış bir siyasi partiye ihtiyacı vardır. Biz erken genel seçime hazırız. BBP’nin, adaleti sağlayacak olmasına inancımız tamdır. İktidarın büyüsü bozulmuştur. Erken genel seçimin konuşulmaya başlandığı bu günlerde sandık öne doğru gelecektir. Türkiye’de hiçbir zaman seçimler 5 yılda bir yapılmamıştır. Erken seçime hazırlıklıyız. Atatürk, medeniyetleşmenin adresini kendi öz benliğimizde göstermiştir. Binlerce yıllık geçmişi olan Türkiye öncü bir devlet olmalıdır. Bağlantısız bir Türkiye için, bağımsız bir iktidara gerek vardır" şeklinde konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2005 Pazar 13:33:35
Güncelleme :17 Haziran 2005 Cuma 15:29:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?