3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Yazıcıoğlu Ağca'yı kovdu!

BBP İL BAŞKANINDAN AĞCA AÇIKLAMASI

Büyük Birlik Partisi Sakarya İl Başkanı Reşat Usturbelli, Mehmet Ali Ağca'nın 12 Eylül 1980 ihtilalinden sonra liderleri Muhsin Yazıcıoğlu'na Kenan Evren'i öldürmek istediğini söylediği ancak Yazıcıoğlu tarafından kovulduğunu söyledi.

Usturbelli, parti binasında düzenlediği basın toplantısında Mehmet Ali Ağca'nın cezaevinden tahliye edilmesiyle ilgili olarak tahliye sırasında ve sonrasında, görsel medyada ya da bazı gazetelerde partileri ve il yönetimiyle ilgili yanlış ve yanıltıcı bazı haberler yayınlandığını ifade ederek, yayınlanan haberlerin tamamının yanlış olduğunu kaydetti.

Söz konusu haberlerde adı geçen Hasan Sekmen'in il teşkilatlarında hiçbir görevi olmadığını ifade eden Usturbelli, "Hasan Sekmen, Hendek ilçe teşkilatımızda geçmişte ilçe başkanlığı yapmıştır. Daha sonra partimizden istifa etmiştir. Şu anda partimizin üyesi de değildir. Mehmet Ali Ağca, cezasını çekmiştir ama geçmişte ülkenin istikrarsızlaştırılmasında rol almıştır. Ağca, bir dönemin karanlık yüzünü temsil etmektedir. Ağca, 12 Eylül 1980 darbesine meşru zemin hazırlayanların maksadına hizmet etmiştir.

Ülkede kargaşa ve kaos ortamı oluşturmak isteyen diş mihrakların ve karanlık odakların verdiği rolü oynamıştır. O tarihlerde onlarca önemli şahsiyeti hedef alan cinayetler işlenmiştir. Merhum Abdi İpekçi ve ve merhum Gün Sazak cinayetleri bunların bazılarıdır. Taşeronlar farklı olabilir ama planlayanlar aynı odaklardır. Bu gerçekler bugün tüm açıklığıyla ortaya dökülmeye başlanmıştır. Darbe ortamının oluşması için binlerce vatan evladının ölmesi beklenmiştir" dedi.

Merhum liderleri Muhsin Yazıcıoğlu'nun Ağca'yı yanından kovduğunu belirten Usturbelli, "Genel başkan yardımcılarımızdan Şükrü Özdağ'ın anlatımlarına göre Mehmet Ali Ağca, 12 Eylül 1980 darbesinden birkaç ay sonra merhum ebedi siyasi liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'na o günki ihtilal konseyi başkanı Kenan Evren ya da konsey üyelerinden birini öldürmeyi planladığını söylemiş. Bunun üzerine liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu, Mehmet Ali Ağca'yı yanından kovmuş. Oynanan oyunu fark etmiş, karanlık ilişkileri sezmiş ve bu oyunu bozmuştur. Biz merhum Yazıcıoğlu'nun dava arkadaşlarıyız. Bu tür karanlık senaryoları tasvip etmeyiz, doğru bulmayız, yanında yöresinde olmayız" diye konuştu.

Usturbelli, Ergenekon'un Ağca ile birlikte açığa kavuşabileceğini söyleyerek, "Ergenekon'un o günkü derin izine ulaşabilmek de Ağca'ya bağlıdır. Ağca,12 Eylül 1980'de darbeye giden yolda ilk adımı atan kişidir. Ona bu adımı attıranları açıklayarak ülkesine hizmet etmelidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 16:12:03
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 14:54:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?