3
Mayıs
2024
Cuma
SAKARYA

Yenikent'te yıl sonu sergisi

YENİKENTTEN YIL SONU SERGİSİ

Sakarya Yenikent Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün yıl sonu sergi ve sertifika dağıtım töreni kurumun merkez binasında yapıldı.

Törene; Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Aydın, Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, Adapazarı Askerlik Şubesi Başkanı Albay Savaş Akbulut, İşkur İl Müdürü Tekin Kaya, İlköğretim Müfettişleri Başkanı Ahmet İnanç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turgut Özbek, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Zafer Levert Soyhan, Mustafa Akgün, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, Arifiye İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Gümüş, Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Koray Oktay Özten, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fevzi Mahmutoğlu, Arifiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Cemalettin Saydam, Nuri Tellioğlu, Erenler Milli Eğitim Şube Müdürleri Zekeriye Yıldırım, Ahmet Altun, daire amirleri, okul müdürleri, basın mensupları, kursiyerler, aileleri ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Yenikent Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Taşkıran, yaptığı açış konuşmasında; "Yetişkin eğitimi ve yaşam boyu eğitim, günümüz dünyasının bilgi toplumlarında artık zorunlu hale gelmiştir. Bizler de Adapazarı Yenikent Halk Eğitimi Merkezi olarak istekli, gönüllü olan vatandaşlarımıza yönelik yaygın eğitimin amaçları doğrultusunda hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Bu bağlamda, 2009-2010 yılında 63 değişik dalda mesleki-teknik, sosyal-kültürel ve okuma yazma alanlarında toplam 243 kurs düzenlenmiş ve bu kurslardan 3.921 vatandaşımız yararlanmıştır. Ayrıca yıl içerisinde değişik alanlarda 9 sosyal faaliyet gerçekleştirilmiş ve bu faaliyetlerden 450 kişi yararlanmıştır. Ayrıca, mayıs ayı içerisinde mahalle ve köylerimizde 7 adet karma sergi düzenlenmiştir. Önümüzdeki dönemlerde başta okuma-yazma kursları olmak üzere, gelişen ve değişen toplumun ihtiyaçlarına uygun olarak sosyal etkinliklere daha çok ağırlık vermeyi planlıyoruz." dedi.

Yenikent Halk Eğitim Müdürü Mehmet Taşkıran 2010 yılı Nisan ayı itibariyle Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak projesi olan ve kurumlarda temizlik ve hijyen şartına bağlı olarak verilen "Beyaz Bayrak" belgesini de kurum olarak aldıklarını belirtti.

Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz da konuşmasında, eğitim-öğretimin önemi üzerinde durdu, eğitim kurumlarını sık sık ziyaret ederek katkı yapmaya çalıştığını, Yenikent Halk Eğitimi çalışmalarını da yakından izlediğini, yapılan çalışmalardan memnunluk duyduğunu ifade ederek, serginin hazırlanmasında emeği geçenleri kutladı.

Konuşmalardan sonra kurslarda başarılı olan kursiyerlere törene katılan davetliler tarafından belgeleri verildi. Okuma-Yazma kursunu başarı ile tamamlayan Kezban Aksoy'un belgesini Vali Mustafa Büyük verdi.

Elde Türk İşi kursunu başarı ile tamamlayan Fatma Yasemin Yılmaz'a sertifikasını Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Aydın, El Sanatları-Kurdele Nakışı kursunu bitiren Nurdan Dilek'e belgesini Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz, Tel Kırma alanındaki kursu başarı ile tamamlayan Gülbahar Şengül'e sertifikasını İl Milli Eğitim Müdür Murat Yazıcı verdi. Nakış kursunu başarı ile tamamlayan Şükran Demirci sertifikasını Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli'nin elinden aldı.

Sertifika dağıtım töreninden sonra Yenikent Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün açmış olduğu Halk Oyunları kursunda yetişen Aykut Yiğit İlköğretim Okulu ekibi Geyve Yöresi oyunlarını sergilediler. Özenle hazırlanan serginin açılışını Vali Mustafa Büyük ve protokol üyeleri birlikte yaptı. Giyim, dikiş-nakış, ahşap boyama, yağlı boya çalışmaları, çini-seramik gibi kurslarda yapılan ürünler sergilendi. Serginin resim bölümünde Sakarya Valisi Mustafa Büyük için "Hoş geldiniz" sürprizi yapılarak, canlı performns ile kendi resmi yapıldı.

Protokol üyeleri sergiyi dolaşırken hazırlanan programa dışarıda devam edildi. Programda, Yenikent Halk Eğitimi Merkezinin okullarda açtığı kurslarda yetişen Korucuk TOKİ İlköğretim Okulu ekibi Bolu yöresi oyunlarını sergiledikten sonra, ritim gösterisi gerçekleştirdi. Camili Sait Faik Abasıyanık İlköğretim Okulu ekibi de Kırşehir yöresi oyunlarını, yetişkinler ekibi de Roman ve kolbastı oyunlarını sahneledi.

YENİKENTTEN YIL SONU SERGİSİ
YENİKENTTEN YIL SONU SERGİSİ
YENİKENTTEN YIL SONU SERGİSİ
YENİKENTTEN YIL SONU SERGİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2010 Pazar 21:48:00
Güncelleme :14 Haziran 2010 Pazartesi 09:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?