6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAKARYA

Yetiştirme yurdunda,Validen kız istedi

Adapazarı'nda Kader Güneş isimli genç, yetiştirme yurdunda kalan bir genç kıza aşık olunca, sevdiği kızı Vali Nuri Okutan'dan istedi.
 
Adapazarı Karaman Mahallesi'nde bulunan Bremen Mızıkacıları Yetiştirme Yurdunda kalan İmren Gürsoy'a (17) aşık olan Kader Güneş (23), yakını bulunmayan genç kızı Sakarya Vali Nuri Okutan'dan istedi. Vali Okutan'ın devreye girmesiyle iki genç, evlilik hazırlığı yapmaya başladı. Yurdun karşısındaki bir manav dükkanında çalışan Kader Güneş, yetiştirme yurdunda kalan İmren Gürsoy'u görünce aşık oldu. Genç kızla arkadaş olan Güneş, bir süre sonra da evlenmeye karar verdi. Ancak annesiyle babası ayrı olduğu için sevdiği kızı kimden isteyeceğine karar veremeyen Kader Güneş ilk olarak yurt müdürüne, ardından da Sosyal Hizmet İl Müdürü Ali İnan'a giderek durumu anlattı. İnan'ın konuyu ilettiği Vali Nuri Okutan ise, Kader Güneş'i makamına çağırarak görüştü. Güneş, Vali Okutan'a sevdiği kızın yurtta kaldığını söyleyerek, yardımcı olmasını istedi. Vali Okutan, 2 ay süren araştırma sonrasında gençlerin evlenmelerine onay verince, çift Adapazarı Merkez Belediyesi'nde kıyılan nikahla evlendi. Resmi nikah yaptıran İmren ve Kader Güneş çifti, nikahın ardından Vali Okutan'ı makamında ziyaret ederek elini öptü.
 
Ziyarette duygu anlar yaşayan Vali Okutan, "Gençler için elimizden geleni yapacağız. Birbirlerine sevmişler. Evlenmek istediklerini bildirdiler. Genç hakkında araştırma yaptırdım ve evlenmelerini uygun gördüm. İhtiyaçlarını valilik olarak karşılayacağız. Beni baba olarak görüp, yardım istemelerine mutlu oldum" dedi.
 
Güneş çifti de kendilerine yardımcı olan Vali Okutan'a teşekkür etti. Güneş çifti, 11 Kasım Pazar günü bir de düğün töreni yapacak.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 18:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?